20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Головна КНС Житомира досі не працює: неочищені стоки продовжують зливати в річку

Головна КНС Житомира досі не працює: неочищені стоки продовжують зливати в річку

  • 9 серпня, 2021 12:05
У Житомирі досі не запущена головна каналізаційно-насосна станція міста. Наразі неочищені стоки продовжують потрапляти у річку Тетерів. Комунальники роблять все можливе аби запустити насосні агрегати.

Про це 9 серпня під час брифінгу повідомив директор КП "Житомирводоканал" Андрій Нікітін.
 

"Наша задача на сьогоднішній день, в першу чергу, це запустити один з насосних агрегатів аби припинити скид стічних вод у річку та розпочати їх перекачувати на очисні споруди каналізації. Для того нами було відвезено двигуни насосних агрегатів до спеціальних сушарок. Там протягом доби вони проходили процес висушування. Зараз ми монтуємо перший двигун насосного агрегату для того, щоб сьогодні запустити його в роботу та почати процес перекачки", – сказав Нікітін і додав, що завтра водоканал планує ввести в експлуатацію ще один насосний агрегат.


Лабораторія КП "Водоканал" майже щогодини моніторить якість води в річці Тетерів. За словами Андрія Нікітіна, після вчорашньої спеки показник концентрації кисню у воді погіршився і знаходиться нижче норми.
 

"Разом з насиченням нашої річки стічними водами, а також зі спекою, яка була вчора, показники по кисню погіршилися. Якщо в суботу в нас трималося вище норми, близько 5 мг на літр при допустимій нормі не нижче, ніж 4, то вчора з 3,5 ми знизилися в кінці дня на 2,8 мг на літр. Була не спекотна ніч, на сьогоднішній день більш менш ситуація покращилась, але все одно ми знаходимося нижче, ніж норматив", – повідомив директор водоканалу.


Андрій Нікітін заспокоїв містян: скид стоків ніяк не вплинув не якість води у водогоні. Він знаходиться нижче за течією і не може потрапити у водосховище "Відсічне", звідки йде водозабір для міста.

Водночас директор водоканалу додав, що вода у водосховищі цьогоріч б'є всі рекорди по забрудненню. 

Як повідомляв "Журнал Житомира", в ніч на 7 серпня на головній каналізаційній насосній станції Житомира відбулась аварійна ситуація, в результаті якої 7 тис. куб. м неочищених стоків потрапили до Тетерева.
Поділитись

Новини по темі: