28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Сухомлин про реконструкцію гідропарку: На 99% збережемо всі дерева

Сухомлин про реконструкцію гідропарку: На 99% збережемо всі дерева

  • 10 червня, 2021 11:12
Влада Житомира збирається у 2021 році провести конкурс на ескізні роботи по реконструкції гідропарку і в наступному році отримати фінансування з державного бюджету на реалізацію цього проєкту.

Про це мер Житомира Сергій Сухомлин сказав в інтерв’ю виданню Житомир.info.
 

«В першу чергу будемо зараз закладати кошти на проєкт по реконструкції гідропарку. Ми провели декілька засідань робочої групи, визначилися з концепцією, які плануємо презентувати на «Майстерні міста». Після цього проведемо конкурс на ескізні роботи, хочемо до нього залучити молодих архітекторів з Дніпра, з Харкова, з інших міст. Після конкурсу по цих напрацюванням будемо замовляти проєктну документацію, щоб на наступний рік були готові до реконструкції гідропарку. 7 червня була нарада в Кабінеті міністрів, де вирішили на наступний рік виділяти кошти саме на такі об’єкти. Ми подаємо заявку на фінансування, але для цього треба зробити робочий проєкт і пройти експертизу. Такі проєкти не робляться за два тижні, тому на цей рік ми плануємо зробити всю документацію і наступного року, при отриманні фінансування, почати роботу», - сказав Сергій Сухомлин.


На запитання, чи може мер гарантувати, що під час оновлення всі дерева в гідропарку будуть збережені, він дав гарантію 99%.
 

«На 99% так, але, якщо уважно подивитися, там є частина сосен, які просто вже вмирають. Ми захищаємо дерева і не зрізуємо їх, а вони інфіковані, від них це переходить на інші дерева. Ми не плануємо вирізати гідропарк, це точно. Ми плануємо, перш за все, прибрати ті старі каруселі, які перетворилися на металолом, прибрати хаотичні МАФи і зробити декілька зон: пляжну зону, рекреаційну зону, де б люди могли просто посидіти, почитати книжку, чи мами з колясками відпочивали; спортивну зону, зону харчування і невеличкий контактний зоопарк», - пояснив мер Житомира.


Щодо автомобілів, які зараз у вихідні дні паркуються вздовж території гідропарку ледь не до приміського села Тетерівка, то в планах є будівництво багаторівневого паркінгу.
 

«Треба буде передбачити паркувальні місця, а якщо ми отримаємо те фінансування, яке хочемо отримати від держави, то там потрібно будувати багаторівневий паркінг на місці парковки, яка є зараз за тролейбусною зупинкою», - розповів Сергій Сухомлин.


Нагадаємо, у Житомирі раніше створили робочу групу, яка вивчає питання реконструкції міського гідропарку.
Поділитись

Новини по темі: