23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Міськрада з'ясувала, чому в Житомирі постійно затоплює перехрестя Покровська-Грушевського. ФОТО

Міськрада з'ясувала, чому в Житомирі постійно затоплює перехрестя Покровська-Грушевського. ФОТО

  • 9 червня, 2021 12:50
Фахівці досліджували в Житомирі проблемну зливову каналізацію в районі вулиці Покровської і з'ясували, що відтоку води заважає газова труба, яка проходить поперек колектора. Про це 9 червня повідомили в міській раді.

Відомо, що газову мережу поперек зливової каналізації побудували в 1985 році.
 

«Минулого року КП «Житомирводоканал» придбало прилади для відеоспостережння підземних мереж, і завдяки цьому відео на сьогоднішній день ми пройшли повністю всю вулицю Покровську, Степана Бандери через територію ТТУ з виходом аж до річки Кам’янки.  Обстежили весь колектор, зараз більшість тих мереж, які існують, не нанесені взагалі на схеми міста, зараз будемо малювати факт від руки з усіма проблемними точками і прийматимемо рішення. Вже задіяний Житомиргаз, оскільки знайшли дві газові труби. Житомиргаз приніс документи, де зазначено, що газова труба, яка знаходиться поперек ливнівки, побудована у 1985 році», -  розповідає Олександр Шевчук, заступник міського голови.  


Вже є домовленості, що Житомиргаз дослідить свої мережі для того, щоб можна було їх перенести.
 

«Чистимо мережі, знайшли багато невідомих раніше колодязів, які були засипані, бо через ці мережі проходять газові труби. Наразі стоїть питання, як їх звідти прибрати. Ливнівку обнести неможливо, вона повинна йти в рівень, тобто якщо будуть перепади по висоті, вона буде забиватись у тих місцях.  Відбулась нарада з представниками Житомиргаз, вони пообіцяли це питання вивчити та за можливості газові труби буде перенесено», - зазначив Віталій Ролінський, директор комунального підприємства «Експлуатація штучних споруд».


Передісторія


У Житомирі щоразу після серйозних злив затоплює перехрестя вулиць Покровська та Грушевського.

В кінці травня за 2,5 доби у місті випала двомісячна норма опадів.

Цим скористались житомиряни-екстремали, які плавали вулицями міста на гідроциклі.





Фото: міська рада
Поділитись

Новини по темі: