24 квітня, 2024
Ми в соцмережах

В Житомирі всього за 3 дні випала двомісячна норма опадів

  • 31 травня, 2021 13:36
В останні травневі вихідні (29-30 травня) потужні зливи накрили всю Житомирську область. Найсильніше дощило в Житомирі: тут за три доби випало 192% місячної норми опадів.

Про це повідомляє видання Житомир інфо з посиланням на Житомирський обласний центр з гідрометеорології.
 

«Внаслідок переміщення через територію області серії атмосферних фронтів 28-31 травня 2021 року переважала дощова погода. Найбільш інтенсивні дощі пройшли вдень 30 травня на переважній частині території області, вночі 31 травня 2021 року – в південних районах та м. Житомирі. У західних і центральних районах області випали значні дощі інтенсивності 18-22 мм, відмічались грози – жовтий рівень небезпечності (НМЯ І). Епіцентр негоди знаходився в м. Житомирі, до кінця доби 30 травня відмічався надзвичайний дощ з кількістю опадів 84 мм, що відповідає червоному рівню небезпечності. До ранку 31 травня в Житомирі випало ще 21 мм дощу, що в сумі становить 105 мм», – йдеться у повідомленні.

Інформація про кількість опадів



Інтенсивні затяжні дощі обумовили на більшій частині території області перезволоження верхніх шарів ґрунту. Місяцями в південних районах, де за добу випало більше 1,5 місячної норми дощів локального зливового характеру, відмічається застій води в понижених місцях рельєфу, затоплення та змив овочевих культур у приватних господарствах.

Як повідомляв «Журнал Житомира», 30 травня вулиці в центрі Житомира затопило після сильної зливи. Деякі житомиряни плавали по вулиці на надувному матраці, а деякі влаштували розваги на гідроциклі.









Фото: Instagram / zhyto_best
Поділитись

Новини по темі: