29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Справу Суслика направили до суду: затриманому на відкаті чиновнику загрожує до 10 років в'язниці

Справу Суслика направили до суду: затриманому на відкаті чиновнику загрожує до 10 років в'язниці

  • 28 травня, 2021 16:24
Подільською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколи Суслика.

Екс посадовця обвинувачують у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), передає пресслужба відомства.
 

"Розслідуванням встановлено, що посадовець вимагав "відкат" від генерального директора однієї з житомирських лікарень комунальної форми власності за виділення медичному закладу субвенції в розмірі понад 1,2 млн грн для закупівлі кисневого обладнання", – йдеться у повідомленні.


За інформацією прокуратури, розмір неправомірної вигоди Микола Суслик визначив в 10% від суми виділеної субвенції, тобто 123 тис. грн.

"У ході контролю за вчиненням злочину посадовець одержав першу частину неправомірної вигоди у сумі 51 тис. грн, а після одержання другої частини – 72 тис. грн його затримали правоохоронці", – додає відомство.

Санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
 

Передісторія


Ввечері 21 січня стало відомо про затримання СБУ директора департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Миколи Суслика.

22 січня стало відомо, що Микола Суслик вимагав "відкат" з коштів, виділених на протидію пандемії COVID-19.

Після затримання голова ОДА Віталій Бунечко заявив, що у нього не було жодних претензій до Миколи Суслика, як до фахівця.

26 січня стало відомо, що Суслик вніс заставу і вийшов із СІЗО.

5 березня директора департаменту охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації Миколу Суслика звільнили із займаної ним посади. 
Поділитись

Новини по темі: