25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Миколу Суслика взяли під варту із заставою в 125 тисяч гривень

Миколу Суслика взяли під варту із заставою в 125 тисяч гривень

  • 25 січня, 2021 11:34
Директора обласного департаменту охорони здоров'я Миколу Суслика взяли під варту та збираються відсторонити від займаної посади на час проведення розслідування. 

Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 125 тисяч гривень Миколі Суслику обрав Подільський районний суд Києва, інформує "Суспільне". 

Сьогодні, 25 січня, має розглядатися питання щодо відсторонення обвинуваченого у хабарництві чиновника обласної адміністрації від посади. На час розслідування виконувати його обов’язки призначать когось із працівників департаменту.
 

"Дійсно, в четвер минулого тижня затримали на отриманні неправомірної вигоди у розмірі 123 тисячі гривень начальника департаменту охорони здоров'я. Найближчими днями буде проведене судове засідання, де буде прийнято рішення про відсторонення Миколи Суслика від займаної посади на час проведення досудового розслідування. На даний момент згідно функціональних обов’язків департаментом керує заступник директора. Після прийняття рішення про відсторонення Миколи Суслика від займаної посади, виконання обов’язків директора департаменту буде покладено на когось із працівників департаменту. У мене не було жодних претензій до Миколи Суслика, як до фахівця. Разом з тим, факт його затримання свідчить про те, що незалежно від посад всі рівні перед законом", – зазначив під час брифінгу голова ОДА Віталій Бунечко.


Також Бунечко додав, що в області ініціюють перевірки Держаудитслужбою України використання всіх "коронавірусних" коштів комунальними некомерційними підприємствами.


Передісторія


Ввечері 21 січня стало відомо про затримання СБУ директора департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Миколи Суслика.

22 січня стало відомо, що Микола Суслик вимагав "відкат" з коштів, виділених на протидію пандемії COVID-19.
Поділитись

Новини по темі: