29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Вимагав відкат з «ковідних» коштів: СБУ повідомила подробиці затримання Миколи Суслика

Вимагав відкат з «ковідних» коштів: СБУ повідомила подробиці затримання Миколи Суслика

  • 22 січня, 2021 11:26
Служба безпеки України затримала директора Департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Миколу Суслика за вимагання "відкату" з коштів, виділених на протидію пандемії COVID-19. Про це 22 січня повідомила СБУ.
 

"У межах розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав гроші з керівництва комунального некомерційного медичного закладу. Установа отримала субвенцію з державного бюджету згідно з постановою Кабміну про виділення коштів на боротьбу з пандемією. Лікарні перерахували понад 1,2 мільйона гривень, на які було закуплено медичне обладнання для потреб пацієнтів з діагностованим коронавірусом", – йдеться у повідомленні.


За інформацією СБУ, директор департаменту вимагав від керівництва медичного закладу 10% "відкату".

"Співробітники СБ України задокументували отримання чиновником першої частини хабара. Правоохоронці затримали його згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України поблизу службового кабінету під час передачі другого траншу", – додали в спецслужбі.

Досудове слідство триває за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру.
 

Передісторія


Ввечері 21 січня стало відомо про затримання СБУ директора департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Миколи Суслика.

Поділитись

Новини по темі: