19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Міський голова пояснив, чому в Житомирі так і не розпочалося будівництво Палацу спорту

Міський голова пояснив, чому в Житомирі так і не розпочалося будівництво Палацу спорту

  • 12 травня, 2021 16:55
Вперше про новий Палац спорту в Житомирі заговорили навесні 2018 року. Тоді представили декілька футуристичних проєктів комплексу. Будувати планували на Старому бульварі, на місці недобудованого гастрольного театру.

Через рік визначилися з проєктом. Житомир мав отримати з держбюджету 30 мільйонів гривень на старт будівництва і навіть було обрано підрядника.

Проте, станом на травень 2021 року жодні будівельні роботи не проводяться, а земельна ділянка, на якій мала розміщуватися арена, заростає травою.

12 травня під час онлайн-звіту "Журнал Житомира" поцікавився у міського голови про долю спортивного об'єкту. 

Сергій Сухомлин заявив, що в Житомира забрали обіцяне фінансування. Цього року місто сподівається все ж отримати кошти та розпочати будівництво.


 

"Нам держава в минулому році виділила кошти. 30 мільйонів гривень на початок будівництва і через місць ці кошти забрала назад, бо в бюджеті країни не було коштів. В цьому році ми знову подали документи на фінансування по цій програмі. Чекаємо на результати, зараз якраз йде конкурс. Якщо отримаємо кошти – почнемо будівництво", – сказав мер Житомира.


Планувалося, що Палац спорту на 3000 місць буде приймати змагання з футзалу, баскетболу, волейболу, гандболу, бадмінтону та великі концерти.
Поділитись

Новини по темі: