20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У лікарні Житомирської області за добу «швидкі» привозять до 150 COVID-хворих

  • 29 березня, 2021 11:32
На Житомирщині не спадає хвиля захворюваності на коронавірус. Наразі в лікарнях області заповнені 70% ліжок. Про це 29 березня під час онлайн-брифінгу розповіла Наталія Остапченко, перший заступник голови Житомирської ОДА.

За її словами, добу госпіталізують до 150 пацієнтів.
 

"У Житомирській області на сьогодні завантажено 70% ліжок від загального ліжкового фонду. У нас немає лікарень в області, які не приймають хворих з COVID-19, просто ми часто здійснюємо коригування маршрутів для того, щоб не допустити перевантаження лікарень ковідними хворими. У нас дійсно є лікарні, які сьогодні на 100% заповнені хворими, але це не означає, що допомога тим, хто цього потребує, не буде вчасно надана. Карети швидкої допомоги за добу госпіталізують від 120 до 150 осіб. Це тільки ті, які завезли карети швидкої допомоги, а є ще хворі, які добираються до лікарень самі, тому дійсно, завантаженість лікарень сьогодні дуже висока", – зазначила Наталія Остапченко.


За тиждень на Житомирщині зафіксували рекордний показник летальності: 98 мешканців області померли від коронавірусу.

Протягом доби в Житомирській області зафіксували 567 нових ковід-хворих. Станом на 29 березня виявлено 18612 активних хворих, найбільше у Житомирі – 5744 особи.

Поділитись

Новини по темі: