25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Запровадження жорсткого карантину: більшість українців підтримують закриття кафе, ресторанів та кінотеатрів

Запровадження жорсткого карантину: більшість українців підтримують закриття кафе, ресторанів та кінотеатрів

  • 9 березня, 2021 8:55
На початку березня більшість українців (56%) підтримують запровадження жорсткого карантину, якщо захворюваність на коронавірус суттєво зростатиме. Протилежної думки дотримуються 41% респондентів. Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Водночас підтримка жорсткого карантину з початку 2021 року в Україні суттєво не змінюється.

Дві третини підтримують закриття ресторанів, кафе та кінотеатрів на час локдауну. Крім того, 58% не заперечують проти закриття спортзалів, 52% - шкіл, 47% - дитсадків. Натомість майже 80% проти зупинки міжміського та міського громадського транспорту.

Більше третини (37%) вважають, що рівень захворюваності на коронавірус в Україні зростає, 34% говорять, що він не змінюється, 20% - зменшується.

Опитування проведено Соціологічною групою "Рейтинг" 2-3 березня 2021 року серед 2500 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій Метод опитування: CATI (computer-assistedtelephoneinterviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,0%.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль 4 березня заявив, що на сьогодні спостерігається третя хвиля пандемії коронавірусу в Україні, через що існує загроза нового жорсткого локдауну по всій країні.

Введение жесткого карантина: мнения украинцев

Введение жесткого карантина: мнения украинцев

Поділитись

Новини по темі: