26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Аеропорт «Житомир» увійшов до програми «Велике будівництво»

Аеропорт «Житомир» увійшов до програми «Велике будівництво»

  • 24 лютого, 2021 17:36
До державної програми “Велике будівництво” у 2021 році увійшов напрямок по розбудові регіональних авіахабів. Планується, що за кілька років у невеликих українських містах додатково з’явиться 16 аеропортів. 

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, передає Житомирська ОДА.
 

“Перельоти в межах країни повинні стати доступними для українців, а дорога від дому до аеропорту – займати мінімум часу. Крім того, українці мають отримати можливість літати з невеликих регіональних аеропортів закордон”, – наголосив він.


За його інформацією, цього року починається робота, зокрема, в аеропортах Ужгорода, Полтави, Чернівців, Кривого Рогу, Житомира та Вінниці.

Тимошенко повідомив, що керівництво держави ставить перед собою конкретну ціль – до 2025 року ринок внутрішніх авіаперевезень має зрости до 4 млн пасажирів на рік і до 5 тис. тонн вантажів на рік. Крім того, Кирило Тимошенко підтвердив, що ведеться робота щодо створення державного авіаперевізника.
 

Передісторія


Комісія Кабміну здійснила обстеження аеропорту "Житомир" і визнала його готовим до здійснення міжнародних вантажопасажирських перевезень.

У лютому має бути оголошений міжнародний тендер на реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту "Житомир".

На засіданні 17 лютого Кабінет міністрів не дав дозвіл на відкриття постійного пункту пропуску через державний кордон в аеропорту "Житомир".
Поділитись

Новини по темі: