29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • В обласному лабцентрі скандал: колектив закликає владу не дати Віктору Ляшку знищити установу

В обласному лабцентрі скандал: колектив закликає владу не дати Віктору Ляшку знищити установу

  • 23 лютого, 2021 9:12
Колектив Житомирського обласного лабораторного центру МОЗ України просить керівництво держави, області, народних депутатів та правоохоронців втрутитися у ситуацію, яка загрожує роботі установи. Відповідне звернення оприлюднене на сайті лабцентру.

В тексті звернення зазначається, що Міністерство охорони здоров’я відмовляється підписати структуру, штатний розпис та кошторис на 2021 рік.
 

«Державна установа «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» повідомляє, що у зв’язку із безпідставною відмовою Міністерства охорони здоров’я України підписати структуру, штатний розпис та кошторис на 2021 рік виникла реальна загроза припинення діяльності лабораторного центру. На даний час заклад не має можливості провести оплату за спожиті енергоносії (газ, електроенергію, тепло) та воду; не може придбати витратні матеріали для лабораторій (в першу чергу, вірусологічної); не виплачується заробітна плата працівникам. Незаконна відмова заступника міністра МОЗ України Віктора Ляшка у підписанні документів ґрунтується на тому, що подати дані документи йому на підпис може лише громадянин Олександр Зарицкий, який не працює в установі і права підпису не має», – йдеться у зверненні.


Трудовий колектив обласного лабораторного центру звертається до президента, прем’єр-міністра, керівництва ВООЗ, народних депутатів України, органів місцевої влади та правоохоронних органів «не дати пану Віктору Ляшку знищити нашу установу та звернути роботу колективу направлену на боротьбу з епідемією в Житомирській області та захист населення від небезпечної хвороби».


Передісторія


6 травня 2020 року була поширена інформація про завантаженість Житомирського обласного лабораторного центру і тимчасове його закриття. Після цього мер Житомира вимагав звільнити керівника центру Зіновія Парамонова. 

7 травня головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що дав розпорядження звільнити Зіновія Парамонова. Незважаючи на рішення, Парамонов продовжував ще місяць бути головним санітарним лікарем.

У червні Віктор Ляшко знову приїхав до Житомира, щоб звільнити Парамонова. Проте, він не зміг потрапити до будівлі центру. До Ляшка вийшов чи не весь колектив з вимогою залишити керівника на посаді.

3 липня 2020 року керівником Житомирського ОЛЦ був зареєстрований Зарицький Олександр Михайлович – екскерівник комунального некомерційного підприємства «Обласний центр громадського здоров'я» Житомирської обласної ради.

7 вересня Парамонов повернувся на посаду керівника Житомирського лабцентру.
Поділитись

Новини по темі: