26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Головний санітарний лікар України розпорядився звільнити керівника Житомирського лабораторного центру Парамонова

Головний санітарний лікар України розпорядився звільнити керівника Житомирського лабораторного центру Парамонова

  • 7 травня, 2020 15:44
Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко дав розпорядження звільнити від виконання обов’язків в.о. керівника Житомирського обласного лабораторного центру Зіновія Парамонова. 

Про це Віктор Ляшко 7 травня написав на своїй Facebook-сторінці.
 

"Минулого тижня отримав кілька сигналів, що в Житомирській області є проблеми з проведенням ПЛР-дослідження і що затримуються результати тестувань. У суботу в Житомир була відправлена комісія Міністерства охорони здоров’я, яка за результатами перевірки дала відповідні рекомендації. В.о. керівника Житомирського лабораторного центру пообіцяв взяти ці рекомендації в роботу та виправити помилки. Вчора мені повідомили, що нічого не змінилось і що в.о. керівника лабораторного центру був надісланий лист, що протягом 3 днів лабораторія не буде приймати зразки на дослідження коронавірусної хвороби.

Після дзвінка відразу поїхав в Житомирський обласний лабораторний центр. Поговорив із людиною, яка виконує обов’язки керівника, зустрівся із колективом лабораторного центру та головою Житомирської ОДА. Основна проблема – відсутність комунікації в.о. керівника лабораторного центру та всіх інших стейхолдерів (медичні заклади, ОДА, міська рада). Через це не вирішуються та накопичуються проблеми. Медичні працівники лабораторії молодці і працюють понаднормово вже кілька місяців. Питання стоїть тільки в самій організації процесу. 

Складні часи потребують складних рішень. У період епідемії особливо. Зараз всі проблеми та питання мають вирішуватися як ніколи оперативно. І при всій повазі до досвіду та віку виконуючого обов'язки керівника Житомирського обласного лабораторного центру прийнято рішення дати розпорядження припинити виконання обов’язків людиною на яку вони були покладені", – написав Ляшко.


Протягом найближчих днів визначать нову кандидатуру в.о. керівника лабораторного центру та головного державного санітарного лікаря Житомирської області.

Як повідомляв "Журнал Житомира", 6 травня була поширена інформація про завантаженість Житомирського обласного лабораторного центру і тимчасове його закриття. Після цього мер Житомира вимагав звільнити керівника центру Зіновія Парамонова. 7 травня під час брифінгу голова Житомирської ОДА заявив, що лабораторія буде і надалі приймати проби, відібрані у хворих з підозрою на коронавірус.

Поділитись

Новини по темі: