20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирській області через спалах коронавірусу хочуть посилити карантин

  • 19 лютого, 2021 15:43

Державна комісія України з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення посилити карантин в п'яти областях через зростання кількості інфікованих коронавірусом. Про це повідомили у пресцентрі Кабінету міністрів України.

Повідомляється, що поширення СОVID-19 спостерігається у Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Житомирській та Чернівецькій областях.

За словами заступника Міністра охорони здоров’я – головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, ситуація з підвищенням захворюваності наприкінці лютого була очікуваною.
 

“Зазвичай в цей період щороку зростає число хворих на ГРВІ. Тож посилені карантинні заходи, які проводилися в січні, покликані були збити пік захворюваності”, – мовиться у повідомленні. 


Віктор Ляшко зазначив, що завдяки цьому “вдалося втримати ситуацію” і медична система на сьогодні здатна витримати додаткове навантаження.

Додається, що наразі ситуація “контрольована”. Водночас визначено лікарні, де за потреби буде розгорнуто додаткові ліжкомісця для хворих на СОVID-19, забезпечено їх киснем.

Після заслухання очільників ОДА, де росте захворюваність інфекцією, було встановлено, що спільною проблемою є нечітке дотримання карантинних обмежень та порушення роботи закладів. 
 

“Комісія прийняла рішення про посилення контролю за дотриманням карантинних обмежень, в тому числі й з боку керівництва ОДА”, – повідомили в уряді.


Додається, що водночас буде створено резервний фонд ліжкомісць, де за потреби оперативно розміщатимуть хворих на СОVID-19.

Станом на 19 лютого у Житомирській області виявлено 3386 активних хворих на COVID-19. Протягом доби підтверджено 262 нові випадки, 208 людей одужали.

З 24 лютого Україна повертається до адаптивного карантину. Регіони поділять на "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону" зони, в яких карантин буде залежати від епідемічної ситуації.

Поділитись

Новини по темі: