23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Затримання Суслика: житомирський нардеп закликає Бунечка скласти повноваження

Затримання Суслика: житомирський нардеп закликає Бунечка скласти повноваження

  • 27 січня, 2021 17:39
Народний депутат Сергій Кузьміних (обраний по округу №67, фракція "Слуга народу") вважає, що голова облдержадміністрації Віталій Бунечко, з огляду на затримання директора департаменту Миколи Суслика, повинен на період слідства скласти свої повноваження.

Відповідне звернення Сергій Кузьміних опублікував на своїй Facebook-сторінці 27 січня. 

Публікуємо звернення мовою оригіналу:
 

"21 січня цього року, Службою безпеки України був затриманий Ваш підлеглий, директор департаменту охорони здоров’я Микола Суслик за підозрою в отриманні хабаря. І Ви також знаєте, що ці кошти Суслик вимагав з фонду виділеної субвенції, направленої на забезпечення лікарень таким необхідним на сьогоднішній день, киснем. Це, м’яко кажучи, підлість по відношенню до людей. Адже Ви чудово знаєте кількість людей в області, що померли від COVID-19. Проте всі ці події це Ваша особиста відповідальність!

Неодноразово особисто я звертався до Вас з пропозицією розглянути питання щодо доцільності займаної посади Вашим підлеглим. Це ж саме питання піднімалось також із командою народних депутатів Житомирщини. Були направлені депутатські звернення з пропозицією змінити директора департаменту охорони здоров’я , які залишились без уваги. Навіть, коли Миколу Суслика було запрошено на засідання Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування щодо неправомірних закупівель, Вами було вказано на відсутність факту корупції!

Своєю реакцією на наші звернення Ви могли випередити СБУ та поставити крапку в корупційній схемі. Що ж тепер Ви скажете в очі людям, хворим на COVID-19, про те, що їх життя приречені, адже до лікарень не відбулось вчасно організованих поставок кисню?!
Переконаний, що Ви особисто несете персональну відповідальність за своїх підлеглих в керівництві медичного департаменту, від яких надходить корупційний ризик.

З огляду на дане НП та халатність, про яку народні депутати Вас неодноразово попереджали, вважаємо, що на період слідства Ви повинні скласти свої повноваження. Це буде з Вашого боку людяно, честно та відповідати європейським нормам. Тим самим Ви покажете свою неупереджені та відсутність впливу на слідство, що ведеться по Вашим підлеглим".

 



Передісторія


Ввечері 21 січня стало відомо про затримання СБУ директора департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Миколи Суслика.

22 січня стало відомо, що Микола Суслик вимагав "відкат" з коштів, виділених на протидію пандемії COVID-19.

Після затримання голова ОДА Віталій Бунечко заявив, що у нього не було жодних претензій до Миколи Суслика, як до фахівця.

26 січня стало відомо, що Суслик вніс заставу і вийшов із СІЗО.
Поділитись

Новини по темі: