19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

114 років тому в Житомирі народився Сергій Павлович Корольов

  • 12 січня, 2021 12:36
12 січня 1907 року у Житомирі народився геніальний конструктор, основоположник практичної космонавтики Сергій Павлович Корольов. 

Вшанували видатного земляка представники влади та громадськості покладанням квітів до пам’ятника на майдані ім. С.П. Корольова та до погруддя біля Національного музею космонавтики.

Зазвичай цього дня на батьківщині Корольова проводяться численні просвітницькі та розважальні заходи, зокрема у Національному музеї космонавтики ім. С.П. Корольова. Вхід до музею 12 січня традиційно був вільний. 

Пандемія коронавірусу та введені з 8 січня посилені карантинні обмеження внесли у святкування свої корективи, втім пам’ять про батька космонавтики залишається у віках.











Сергій Корольов – український вчений у галузі ракетобудування та космонавтики. Вважається основоположником практичної космонавтики. Конструктор перших штучних супутників Землі і космічних кораблів. Тривалий час очолював ракетну програму СРСР. Під його керівництвом запущено першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший штучний супутник Землі, перший політ людини в космос і вихід людини в космос.

Сергій Корольов народився в Житомирі 12 січня 1907 року. У 1970 році в Житомирі було відкрито меморіальний будинок-музей академіка Сергія Павловича Корольова, а з 1987 року функціонує Музей космонавтики імені С.П. Корольова. У 2020 році музей отримав статус національного.
Поділитись

Новини по темі: