19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • «Ми готові зменшити тарифи»: Сухомлин прокоментував протестні акції в Житомирі

«Ми готові зменшити тарифи»: Сухомлин прокоментував протестні акції в Житомирі

  • 11 січня, 2021 14:42
Міський голова Житомира Сергій Сухомлин відреагував на недільний протест на майдані Корольова і заявив, що влада міста готова зменшити тарифи, але лише тоді, коли знизиться ціна на газ та його транспортування. 
 

"Як тільки держава зменшить ціни на газ чи на його транспортування – ми готові зменшити тарифи в місті! Люди не задоволені тим, що під час економічної кризи, постійних локдаунів та скорочень на підприємствах – зростають тарифи. Якщо в інших містах люди вимагали зменшення тарифів на газ та його транспортування. Або ж зменшення вартості електричної енергії для населення. То в Житомирі ініціатори мітингу намагались перекласти відповідальність на міську владу", – зазначив Сухомлин.


Мер запевняє, що він особисто і влада міста зацікавлені, щоб тарифи були якомога нижчі.
 

"І під час минулого опалювального сезону, коли Нафтогаз зменшував ціну на газ, ми декілька разів зменшували ціну на опалення. КП "Житомиртеплокомуненерго" Зараз, своїм рішенням, ми не зменшуємо чи збільшуємо тариф. Ми вносимо зміни в складові тарифу, які приймає чи НКРЄ, чи Кабінет Міністрів чи Нафтогаз. Це фактично збільшення вартості транспортування газу, самої вартості газу, електроенергії та коригування зарплати в зв’язку з підняттям мінімальної заробітної плати. Про прибуток у комунальних підприємствах тут зовсім не йдеться. Щороку з міського бюджету ми ще й виділяємо кошти на розвиток цих підприємств. Якщо раніше, під час опалювального сезону, монополісти не могли зупинити подачу електроенергії чи газу по місту, то в цьому році вони вже таке право мають", – сказав міський голова.


За його словами, аби зменшити тарифи, місто готове забрати на баланс мережі газопостачання.
 

"Я не можу ставити під загрозу безпеку міста і наражати наші комунальні підприємства на можливість повного їхнього відключення від газу чи електропостачання. Ми готові забрати мережі газопостачання на баланс міста, аби зменшити вартість транспортування газу. Про це йшлося неодноразово, але на жаль, залежить не лише від нас", – резюмував Сергій Сухомлин.


Передісторія


З січня 2021 року суттєво зросли тарифи на газрозподіл газу і як наслідок опалення. Також доведеться більше платити за водопостачання та електроенергію.

У неділю, 10 січня, житомиряни вийшли на майдан Корольова, протестуючи проти підвищення тарифів на комунальні послуги. 







Поділитись

Новини по темі: