19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Суд звільнив журналіста Муравицького від усіх запобіжних заходів

  • 2 грудня, 2020 8:29
Корольовський районний суд Житомира не став продовжувати запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання журналісту Василю Муравицькому. Він перше за три з половиною роки не перебуває під жодним із запобіжних заходів.

Про це сам Муравицький повідомив у Facebook.
 

"Ну що, друзі. Знову маленька перемога! Наша боротьба триває. На тому боці 12 слідчих СБУ, три прокурори, купа оперативників і політичне замовлення. На нашій - правда, безкорисливість і самовідданість. Сьогодні (1 грудня, - ред.) я позбавлений всіх запобіжних заходів. Вперше за три з половиною роки", – написав журналіст.


Василь Муравицький

Адвокат Муравицького Андрій Гожий на своєму сайті повідомив, що його підзахисний "більше не обтяжений жодним із запобіжних заходів" і є "абсолютно вільною людиною".

В супроводі свого адвоката журналіст забрав вилучений закордонний паспорт.
 

"Наразі, незважаючи на продовження слухань, Василь Муравицький є абсолютно вільною людиною. При цьому, він не збирається залишати територію країни, буде домагатися виправдувального вироку в зазначеній сфабрикованій справі і займатися журналістською діяльністю", - додав Гожий.


Як повідомлялося, журналіста Василя Муравицького, якого підозрюють у державній зраді, заарештували у серпні 2017 року. Він із 2014 року активно публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ. За чинним законодавством Муравицькому загрожує до 15 років позбавлення волі. Спочатку підозрюваний перебував під вартою. 27 червня 2018 року суд замінив йому запобіжний захід на домашній арешт, а 29 листопада 2019 року – на нічний домашній арешт.
Поділитись

Новини по темі: