29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • В Україні можуть запровадити карантин вихідного дня і більш жорсткі обмеження

В Україні можуть запровадити карантин вихідного дня і більш жорсткі обмеження

  • 5 листопада, 2020 10:25
Третій день поспіль добовий приріст хворих на коронавірус наближається до позначки у 10 тисяч. Відтак, у МОЗ замислились про введення більш жорстких обмежень.

Таких, щоб мали змогу перервати ланцюг передачі хвороби. Очільник МОЗ Максим Степанов не виключає введення у державі карантину вихідного дня. Про це міністр сказав в ефірі одного з українських телеканалів, передає 24 канал.
 

"Я не виключаю, що запропонуємо карантин "вихідного дня" – коли більш суворі обмеження будуть діяти у вихідні. Ми це робимо, щоб розірвати ланцюг передачі хвороби", – наголосив він.


Водночас Степанов припустив, що закриють велику кількість магазинів, кафе і ресторани можуть працювати "на винос".
 

Чи введуть в Україні комендантську годину


Степанов сказав, що введення комендантської години Україні не загрожує. Для того, аби запровадити таке обмеження, у державі слід ввести надзвичайний стан.

Найімовірніше, робити цього не будуть. На питання, чи рекомендує МОЗ це, Степанов підкреслив: "Ми не рекомендуємо".
 

Посилення карантинних обмежень


Міністерство охорони здоров’я пропонуватиме уряду посилити карантинні обмеження. Зокрема, – обмежити роботу зон харчування, дитячих кімнат та розважальних зон у ТРЦ. Про це під час брифінгу МОЗ розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.
 

"У ТРЦ працюватимуть виключно магазини для того, щоб люди могли купити необхідні їм речі і щоб це не впливало на економіку нашої країни", – пояснив Ляшко.


Він додав, що МОЗ пропонуватиме Кабміну заборонити проведення усіх масових заходів. Також пропонуватиметься обмежити діяльність спортзалів і фітнес-центрів, басейнів. Заборонити діяльність суб’єктів господарювання, які не дотримуються протиепідемічних норм.

Окрім того, суб’єктам господарювання у МОЗ рекомендують запровадити окремий час для обслуговування людей віком від 60 років. Для їх обслуговування пропонується виділити час з 10 ранку до 12:00.
 

"Для чого це потрібно? Це впровадження не забороняє людям похилого віку відвідувати магазини в інший час. Але це має спонукати людей до 60 років не відвідувати магазини, аптеки у період з 10 до 12 години", – сказав головний санітарний лікар.


Він додав, що такі обмеження вводять через те, що люди похилого віку перебувають у зоні ризику та, хворіючи COVID-19, мають важчі ускладнення. 71% летальних випадків коронавірусу в Україні – саме серед людей, що старші 60 років.
Поділитись

Новини по темі: