19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Сухомлин на пресконференції повідомив, де з'являться нові ліжка для хворих COVID-19

Сухомлин на пресконференції повідомив, де з'являться нові ліжка для хворих COVID-19

  • 2 листопада, 2020 17:49
З 2-го листопада Житомир у "червоній" зоні карантину. Попри рішення Кабміну, у місті працюють громадський транспорт, кафе, дитсадки і частково школи.

Місто не може собі дозволити повного локдауну і закриття закладів. Про це 2 листопада під час пресконференції повідомив Сергій Сухомлин.
 

"У Житомирі відсьогодні "червона" карантинна зона. Але, попри рішення Кабміну про повне закриття шкіл, садочків, магазинів та ринків – не можемо собі цього дозволити. Сьогодні мав нараду із житомирськими підприємцями. Люди не готові зупиняти роботу, адже це люди та їхні робочі місця. Все це обговоримо з Міністром охорони здоров’я та головним санітарним лікарем", – зазначив мер міста.


Міський голова також торкнувся теми заповненості міських лікарень. Зокрема, по 80 нових місць з'явиться у дитячій та другій міській лікарнях.
 

"Ми збільшуємо кількість ліжкомісць (+25 у Лікарні №1; +80 місць перепрофілюємо у дитячій міській лікарні). Обласна комісія прийняла рішення закрити Лікарню №2 тільки під хворих на коронавірус. Ми про це вже спілкувались із керівництвом області, лікарню закривати не будемо. Додаємо ще 80 ліжкомісць", – повідомив Сухомлин.


Тих пацієнтів, хто вже пройшов кризовий період COVID-19 та чекає на заключне тестування – планують переводити до інших приміщень. Таким чином, звільняючи місця для гострих хворих.

У разі необхідності – планується розгортання додаткових мобільних госпіталів у приміщенні благодійного фонду "Карітас-Житомир" (село Зарічани) та санаторія "Дениші".

Контролювати карантинні обмеження у Житомирі будуть спеціальні мобільні групи. 6 вже діє, загалом планується 20 груп.

 
Поділитись

Новини по темі: