24 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Постраждалі від пожеж на Житомирщині нарешті отримають допомогу на відновлення житла

  • 15 жовтня, 2020 14:34
Постраждалі від лісових пожеж на Житомирщині, що спалахнули у квітні 2020 року і знищили десятки будинків, отримають допомогу на відновлення житла.

Як повідомляє "Обозреватель", кошти, які вже вдруге виділені з резервного фонду держбюджету, знову надійшли на рахунок Колесниківської сільської ради, яка повинна забезпечити їх видачу людям. Йдеться про 3,6 млн грн.

Цю інформацію редакції також підтвердив і голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.
 

"З 15 жовтня люди, які повинні отримати допомогу, можуть звертатися до Колесниківської сільради для безпосереднього отримання грошей. У вівторок я підписав усі необхідні документи, і 3,6 млн грн (по 300 тис. грн на сім'ю), виділені державою, надійшли на рахунок сільради. Прошу всіх, хто очікує допомогу, ще раз перевірити всі дані та банківські реквізити, які надавалися для отримання коштів, і звертатися до сільради за грошима", – додав він.


Нагадаємо, що епопея з виплатою компенсацій постраждалим від пожеж тягнеться з 16 квітня 2020 року. Першу матеріальну допомогу в сумі майже 1,4 млн грн за рішенням Житомирської обласної державної адміністрації 38 сім'ям було виділено в квітні відразу після пожежі. Ще 11,2 млн грн із держбюджету на відновлення житлових будинків були виділені менш ніж через місяць після пожежі.

Тоді йшлося про будівництво модульних будинків для тих, хто втратив житло під час стихійного лиха. Однак протягом декількох місяців Колесниківська сільрада не змогла укласти договір на будівництво. Після довгих суперечок, які саме повинні бути будинки, жителі сіл відмовилися від відновлення житла за державний рахунок і звернулися до Кабміна за виплатою грошової допомоги.

У результаті 12 жовтня гроші надійшли в область і знову були переказані до Колесниківської сільради.
Поділитись

Новини по темі: