25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Опалювальний сезон у Житомирі планують почати 15 жовтня – проєкт рішення виконкому

Опалювальний сезон у Житомирі планують почати 15 жовтня – проєкт рішення виконкому

  • 5 жовтня, 2020 13:59
Опалювальний сезон у Житомирі має розпочатися за графіком – 15 жовтня. Про це йдеться в проєкті рішення виконавчого комітету, опублікованому на сайт міської ради.

«Розпочати з 15 жовтня 2020 року опалювальний сезон 2020-2021 років з дотриманням вимог Правил надання послуги з постачання теплової енергії і типових договорів про надання послуги з постачання теплової енергії, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. №830, коли упродовж трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря не перевищуватиме +8°С», – йдеться в проєкті рішення.

З 12 жовтня 2020 року буде забезпечено технологічний пуск котелень на території Житомирської  міської об’єднаної територіальної громади.
 

«У підготовці теплових мереж (об’єктів теплового господарства) комунального підприємства  «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради до початку опалювального сезону були фінансові проблеми та заблоковані рахунки через заборгованість за природний газ перед НАК  «Нафтогаз  України». Для виправлення ситуації теплопостачальному підприємству надавалась фінансова допомога з міського бюджету. На сьогодні першочергові невідкладні роботи з підготовки об’єктів міського водопровідно-каналізаційного, теплового і газового господарства,  благоустрою, енергозабезпечення, а також ремонтів в будівлях, приміщеннях та на інженерних мережах і комунікаціях навчально-виховних закладів та лікувальних установ виконані», – наголошують у міській раді.


Першочергово опалення отримають заклади освіти, дошкільні, шкільні заклади, інші об’єкти соціальної та комунальної сфери.

У другу чергу буде забезпечено підключення до централізованого теплопостачання усіх житлових  будинків, незалежно від форм власності та відомчої належності.
Поділитись

Новини по темі: