24 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі через аномально погоду зацвіли каштани. ФОТО

  • 5 жовтня, 2020 8:20
У Житомирі восени через аномальні погодні умови повторно зацвіли каштани. Цвітіння дерев можна побачити на вулицях Леха Качинського та Чуднівській.

Фахівці зазначають, що цвітіння дерев спровокували високі температурні показники у вересні, передає "Суспільне Житомир".
 

"Вересень вже традиційно подовжує літній період. Протягом місяця зберігалася тепла погода. Ще в середині вересня температура підвищувалася до 31, 33 градусів. а наприкінці місяця до 26-28 градусів. Такі високі температурні показники зафіксовані вперше з 1945 року. Потім область накрив циклон, однак температурний режим ще на високому рівні і перевищує кліматичні норми на 4-5 градусів", – розповіла представниця Житомирського гідрометцентру Іраїда Єленевська.


За словами науковців, деревам шкідливо цвісти повторно, адже через це вони хворіють і навесні на них стає менше цвіту.
 

"Осіння цвітіння може бути викликано як аномалією, так і адаптативним захисним механізмом. Такі адаптації бувають через несприятливі кліматичні умови або напади шкідників. Квіткові бруньки закладаються неподалік від листя і як тільки листя пошкоджується, то може запуститися процес цвітіння. Це шкідливо для дерева, такі гормональні порушення ослаблюють дерево. І наступного року воно буде слабшим і страджатиме", – повідомив науковець Іван Хомяк.




Каштани на вул. Качинського / Суспільне
Поділитись

Новини по темі: