27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомир не дочекався коштів від держави і придбає ангіограф у лізинг

Житомир не дочекався коштів від держави і придбає ангіограф у лізинг

  • 27 серпня, 2020 8:38
Житомир планував придбати для другої міської лікарні ангіографічне обладнання вартістю 25 млн грн. Ще у лютому депутати міськради проголосували за виділення 13,46 млн грн для купівлі ангіографа. Решту коштів планували отримати з державного бюджету.

Станом на серпень місто так і не отримало кошти, тому має намір придбати медичне обладнання власними силами – у лізинг. Про це повідомляється в проєкті рішення сесії.
 

«З метою надання мешканцям Житомирської міської об’єднаної територіальної громади сучасної медичної допомоги при гострому інфаркті міокарда 20 лютого 2020 року Житомирською міською радою було прийнято рішення щодо виділення 13,5 млн грн для придбання ангіографічного обладнання на умовах співфінансування. З державного бюджету очікувалося надходження 11,6 млн грн цільової субвенції. Закупівля повинна була проводитись Житомирською обласною базою спецмедпостачання. Враховуючи вищезазначене ... запропоновано здійснити закупівлю ангіографічного обладнання на умовах лізингу згідно з чинним законодавством», - йдеться у документі.


У мерії наголошують, що при наявності ангіографа лікарня зможе надавати медичну допомогу пацієнтам з гострим мозковим інсультом та пацієнтам, які потребують оперативних втручань на артеріях.

Проєкт рішення буде внесено на розгляд депутатського корпусу вже наступної сесії.
Поділитись

Новини по темі: