20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У житомирській лікарні з'явиться сучасний ангіограф: на придбання виділили 13,4 млн грн

У житомирській лікарні з'явиться сучасний ангіограф: на придбання виділили 13,4 млн грн

  • 21 лютого, 2020 11:40
Міська рада виділила кошти для купівлі ангіографа, який функціонуватиме на базі Житомирської міської лікарні №2. Відповідне рішення приняли депутати 20 лютого  на позачерговій сесії міської ради. 

Як стало відомо «Журналу Житомира, на придбання обладнання з місцевого бюджету буде спрямовано 13,46 млн гривень. Загальна ж вартість ангіографічного обладнання становить орієнтовно 25 млн грн.  

За інформацією міської ради, ангіограф хочуть придбати на умовах співфінансування і решту планують отримати з державного бюджету.

Під час засідання говорили, що ангіограф дороговартісний, але вкрай необхідний для діагностики та лікування важких серцево-судинних захворювань, і сучасне медичне обладнання сприятиме підвищенню якості надання медичних послуг.
 

«Мова йде про ангіограф не для пацієнтів лікарні №2 чи лікарні №1, а для всіх  мешканців Житомирської міської ОТГ», - відзначила заступниця міського голови Марія Місюрова.


Нагадаємо, на сесії міськради 20 лютого депутати направили звернення до Кабміну з вимогою включити другу міську лікарню до переліку опорних закладів охорони здоров'я.
Поділитись

Новини по темі: