23 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Адаптивний карантин в Україні продовжують ще на 2 місяці

  • 26 серпня, 2020 16:49
Кабінет Міністрів продовжить дію адаптивного карантину до 1 листопада 2020 року у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації щодо COVID-19.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду в середу, повідомляє Укрінформ.
 

“Сьогодні на засідання уряду ми розглянемо питання про продовження адаптивного карантину на 2 місяці. Обмеження і зонування територій по кольорам будуть діяти щонайменше до 1 листопада”, - сказав Шмигаль.


За його словами, нині влада готує лікарні до приймання хворих у рамках другої хвилі COVID-19, закуповують засоби індивідуального захисту для медиків.

Глава уряду подякував медикам за їхню роботу у рамках боротьби із коронавірусною інфекції, за лікування хворих, а також закликав людей дотримуватися простих правил безпеки — носити маски, мити руки та дотримуватися дистанції.

В Україні станом на 26 серпня лабораторно підтверджено 110 085 випадків COVID-19, з них за добу – 1 670.Загалом в Україні зареєстровано 2354 смерті від COVID-19. Одужали – 53 454 особи. Зараз хворіють – 54 277 осіб. Напередодні в Україні за добу зареєстрували 1658 випадків коронавірусу.
 

Адаптивний карантин в Україні


З 1 серпня адаптивний карантин в Україні передбачає поділ усіх регіонів на чотири зони - "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону", залежно від епідеміологічної ситуації в кожному окремо взятому. У кожній з епідеміологічних зон встановили різні карантинні обмеження. Найм'якші - в "зеленій" зоні, найбільш жорсткі заборони очікують регіони "червоної" зони. Більшість районів Житомирщини зараз у "жовтій" зоні.
Поділитись

Новини по темі: