20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомир самостійно не потягне реконструкцію Київського шляхопроводу: влада сподівається на допомогу держави

Житомир самостійно не потягне реконструкцію Київського шляхопроводу: влада сподівається на допомогу держави

  • 26 серпня, 2020 14:51
Повна реконструкція шляхопроводу на виїзді з Житомира в бік Києва обійдеться у сотні мільйонів гривень. Таких коштів в бюджеті Житомира наразі немає, тому міська влада звертається за допомогою до центральних органів влади.

За словами заступника мера Житомира, споруда зараз не є аварійною, повідомляє видання Житомир інфо.
 

«Безпосередньо сам міст не є аварійним. Про це у нас є висновок інституту з Києва, який нам каже про те, що він потребує планового капітального ремонту. Ми ж вважаємо, що він потребує не планового капітального ремонту, а реконструкції. В 2018 році в тому ж таки київському інституті «Укртиппроект» був замовлений проєкт, який передбачає реконструкцію цього мосту. Передбачає і збільшення смуг, і збільшення навантаження на міст. Таким чином ми збільшимо пасажиропотік, проходження транспортних засобів. На сьогодні на міст є обмеження, а саме - 11 тонн на вісь, які не дають сьогодні змоги крупним транспортним засобам рухатись в місто Житомир. Звісно, за цим повинна слідкувати дорожня поліція і я сподіваюсь, що так воно і є. Взагалі сама вартість такого мосту в цінах 2018 року складає 188 мільйонів гривень. Наш міський голова неодноразово звертався до керівництва держави з питанням про співфінансування, бо таку суму міський бюджет самотужки не потягне. Якщо ми, звісно, не хочемо розтягнути цю реконструкцію на роки. В цьому році Міністерство транспорту зацікавилось реконструкцією нашого мосту. Тому, сподіваємось, що за рахунок співфінансування держави, за рахунок співфінансування міської влади, ми зможемо приступити до реалізації цього проєкту», - розповідає заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.


Чи підтримає держава реконструкцію шляхопроводу та чи закладе на це кошти стане зрозуміло після ухвалення закону про державний бюджет 2021 року.

Як повідомляв «Журнал Житомира», в останні тижні київський шляхопровід перезавантажений великогабаритними фурами, які через реконструкцію об'їзної їдуть через місто.



ФОТО: Житомир інфо
Поділитись

Новини по темі: