24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Тетерів в Житомирі вкрився коричневою субстанцією. Водоканал пояснив, що плаває у воді. ФОТО

Тетерів в Житомирі вкрився коричневою субстанцією. Водоканал пояснив, що плаває у воді. ФОТО

  • 31 липня, 2020 14:58
28 липня в мережі інтернет з'явилися фото річки Тетерів, яка була вкрита невідомими нечистотами. Світлини були зроблені в декількох сотнях метрів від зливної труби водоканалу.

Користувачі соцмереж були обурені станом річки і припускали, що у воді плавають фекалії. 31 липня на інцидент відреагували в КП "Житомирводоканал". 

Директор підприємства пояснив, що насправді плаває у воді і чому не варто цього боятися.
 

"Наразі наша станція очистки води, як і подібні станції майже всіх водоканалів України, працює за такою технологією, що на очисних спорудах ми очищуємо воду, яку беремо з річки, а осад, який включає в себе частинки водоростей, залишки піску тощо, залишається на дні відстійників. Але відстійники потрібно промивати, в результаті чого все те, що ми взяли з річки і осадили за допомогою коагулянта, повертається назад в річку, що і зафіксовано на фото. Ці скиди відповідають всім нормам ДержСанПіну і є абсолютно не шкідливими", – розповів Андрій Нікітін.

 

За його словами, підприємство має всі дозвільні документи на подібні скиди і діє в рамках чинного законодавства. Станом на 30 липня поверхня річки Тетерів без синьо-зелених водоростей.

У водоканалі додали, що наразі на підприємстві будують нові очисні споруди води, які не передбачають повернення зворотньої води у водойми.







Поділитись

Новини по темі: