27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Область хоче повернути в своє підпорядкування маршрутки, які нещодавно внесли в міську мережу

Область хоче повернути в своє підпорядкування маршрутки, які нещодавно внесли в міську мережу

  • 3 червня, 2020 18:03
Житомирська міська рада може втратити повноваження проводити конкурси на приміські автобусні маршрути, які відносно нещодавно були включені до міської мережі.

Відповідне рішення планують прийняти в Житомирській ОДА. Мова йде, зокрема, про маршрути №110, №126, №147, №104.

Мер Житомира у коментарі сайту Житомир інфо розповів, що питання повернення приміських маршруток до обласної автобусної мережі наразі обговорюється з голою Житомирської ОДА.
 

«Область зараз хоче забрати всі приміські маршрути, знову, як це було кілька років тому. У мене була зустріч з головою обласної адміністрації Віталієм Івановичем, він пообіцяв розібратися з цим питанням. Тут проблема навіть не у тому, що хтось бажає проводити конкурс, чи не проводить. Завдяки оптимізації маршрутної мережі ми змогли скоротити кількість автобусів, які пересуваються містом - це зменшення екологічного та транспортного навантаження на місто. Другий момент, житомирські маршрутки вже працюють з валідаторами, вони навчилися з ними працювати. Спочатку був супротив, наразі ситуація більш-менш нормальна, кожен може розрахуватися безготівково, проїхати дешевше. Приміські на це не підуть і буде зайва конкуренція між перевізниками. Багато треба попрацювати над цим рішенням, не думаю, що житомирські перевізники зацікавленні у цьому рішенні. Можливо є якась компанія, яка хоче зайти на цей ринок. Це не погано, але треба робити це зважено», - сказав Сергій Сухомлин.


Нагадаємо, Житомир в червні очікує поставку першої партії нових тролейбусів.
Поділитись

Новини по темі: