24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомир у червні отримає першу партію нових тролейбусів – Сухомлин

Житомир у червні отримає першу партію нових тролейбусів – Сухомлин

  • 15 травня, 2020 14:20
Перша партія з 10 тролейбусів, які Житомир придбав за кошти ЄБРР у білоруської компанії, вже перетнула кордон і наразі знаходиться на заводі в Луцьку, очікуючи на комплектуючі з Європи. 

Їх прибуття до Житомира очікують в червні, повідомив мер Сергій Сухомлин у коментарі сайту Житомир інфо.
 

«На наступному тижні 4 працівники ТТУ і управління їдуть на навчання в Республіку Білорусь для того, щоб, я маю надію, десь на протязі місяця-двох ми отримаємо першу партію нових тролейбусів, тож їм треба пройти навчання. Вчора вже перша партія переїхала кордон, вона вже на зборочному заводі в Луцьку, чекають на поставку комплектуючих з Німеччини, бо заводи в Європі не працювали через карантин. У червні ми очікуємо першу партію цих тролейбусів, потім будуть поступово надходити наступні партії», - розповів міський голова.


Як повідомляв «Журнал Житомира», 3 жовтня 2019 року під час Форуму регіонів України та Білорусі була підписана угода на закупівлю 49 тролейбусів. Вартість одного тролейбуса БКМ складає 190 тисяч євро.

У березні 2020 року до Житомира мала приїхати перша партія новеньких тролейбусів, проте місто досі не отримало жодної машини. Як з'ясувалося, пандемія і загальносвітовий карантин внесли корективи у графік постачання.
Поділитись

Новини по темі: