29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі можуть запровадити семигодинний графік подачі води

У Житомирі можуть запровадити семигодинний графік подачі води

  • 19 травня, 2020 8:31
Дощі підтримують рівень житомирського водосховища "Відсічне". Як тільки опади припиняються, рівень води знову починає стрімко падати. Якщо 15 травня рівень водосховища становив 2 м 76 см, то станом на 18 травня -  2 м 72 см.

Працівники водоканалу продовжують перекачувати воду з річки у зворотній бік, аби поповнити водосховище. На такий штучний спосіб підтримки рівня води витрачається додатково 2000 кВт/год на день. У спекотний період доведеться перекачувати води втричі більше. Для ефективності такого необхідного наразі процесу планується замовлення насосних станцій з більшими потужностями.

Не може бути оптимальним рішенням для Житомира і видобуток води зі свердловин через розміщення нашого міста на гранітній плиті. Говорячи про інші джерела водопостачання, Андрій Нікітін зауважує, що ще однією проблемою є наявність великої кількості у воді заліза та радона, очищення яких є дороговартісною процедурою. А поповнення водосховища з інших річок не є раціональним через маловоддя останніх.

Говорячи про можливість введення орієнтовно семигодинного графіку подачі води, у житомирському водоканалі зазначають, що ці вимушені міри будуть впроваджені у разі, якщо відмітка над всмоктувальним трубопроводом опуститься до критичної межі – 2 м 50 см.

Фахівці КП "Житомирводоканал" робитимуть усе можливе, аби запобігти переходу на погодинне постачання води, та вкотре звертаються до споживачів раціонально використовувати питну воду з метою заощадження запасів важливого ресурсу.

Як повідомляв "Журнал Житомира", в житомирських водосховищах запаси води знижуються до критичного рівня. Такий низький рівень води спостерігається вперше. Причина - відсутність опадів і ненаповнюваність річки Тетерів в осінньо-зимовий період, який виявився теплим.
Поділитись

Новини по темі: