29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • «Зачистка інакомислячих»: з комісії міськради, що відповідає за безпеку на дорогах, виключили представників ГО

«Зачистка інакомислячих»: з комісії міськради, що відповідає за безпеку на дорогах, виключили представників ГО

  • 16 січня, 2020 9:42
15 січня у Житомирі на черговому засідання виконавчого комітету було прийнято рішення про виключення зі складу комісії з безпеки дорожнього руху представників громадських організацій.

Про це на своїй Facebook-сторінці заявив представник ГО "Демократична сокира" Роман Кравчук, який входив до складу комісії. Кравчук опублікував спільну заяву представників громадськості, яких виключили з комісії.

"На нашу думку і з досвіду діяльності, саме представники громадськості рішуче виступали за дотримання рівних прав усіх учасників дорожнього руху (пішоходів, користувачів громадського транспорту, велосипедистів, а не лише автомобілістів.) і намагалися впроваджувати прогресивні сучасні ідеї, що вже зарекомендували себе в усьому світі як дієві та ефективні", - йдеться у заяві.



Також зазначається, що представники громадськості ініціювали та підтримали такі рішення:
 
  • організація кругового руху на певних небезпечних ділянках, що в майбутньому знижує аварійність з загиблими на 70% та знижує кількість ДТП загалом на 50% (дані світової практики Фінляндії та Нідерландів)
  • влаштування острівців безпеки на вул. Параджанова та вул. Київське шосе (зниження ймовірності ДТП з пішоходами на 28% згідно досліджень вчених з Нью-Йорку)
  • звуження смуг для руху, що сприяє зниженню швидкості учасниками дорожнього руху (при зменшенні швидкості з 50 км/год до 40 км/год ймовірність ДТП з загиблими зменшується на 48%)
  • встановлення лежачих поліцейських (близько 40 ділянок)
  • облаштування пішохідних переходів та світлофорів на проблемних ділянках міста (вул. Вільський Шлях, вул. Чуднівська та інші)
  • встановлення турнікетних огороджень та знаків заборони зупинки поблизу дитячих садочків (ДНЗ 27 і ДНЗ 41)
  • оптимізація роботи деяких світлофорів
  • внесення змін до дорожньої розмітки, встановлення дорожніх знаків згідно ДСТУ
  • встановлення напівсфер для неможливості автомобілям паркуватись на зупинках громадського транспорту
 

"Крім того, враховуючи нашу одну з найвищих явок серед членів на засіданнях комісії (члени виконкому були введені в оману недостовірною інформацією щодо низької явки на комісії представників громадськості), дане рішення є необгрунтованим та шкідливим для містян. Тому ВИМАГАЄМО від міського голови м. Житомира Сергій Сухомлин НЕ ПІДПИСУВАТИ внесені 15.01.2020 виконкомом зміни в рішення №883", - зазначають представники ГО.


На ситуацію відреагував екс-заступник міського голова Дмитро Ткачук, який 4 роки був головою комісії з безпеки дорожнього руху. Він заявив, що представники громадськості завжди активно відвідували засідання комісії, а їх виключення більше схоже на "зачистку інакамислящіх".

"Аргументація такого рішення, начебто, вони не ходять на засідання, що ускладнює зібрання кворуму. Будучи 4 роки головою цієї комісії, можу сказати, що це повна дурня. Якраз у більшості цих людей з відвідуванням засідань комісії все було на багато краще ніж у деяких посадових осіб. Інша справа, що їхні думки і пропозиції часто не вписуються в парадигму мислення працівників виконкому. Більш схоже на зачистку інакамислящіх. Безумовно, не зручно вести засідання комісії де у кожного свої пропозиції і позиції, незалежно від того, що скаже поліція чи "поважні люди", але переконаний, що саме в такому форматі генеруються найбільш зважені і прогресивні рішення. Схоже такий підхід близький не всім", - написав в соцмережі Ткачук.
Поділитись

Новини по темі: