29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирській ОТГ розробляють проєкти, які підвищать безпеку і зручність пересування дітей до шкіл. ФОТО

У Житомирській ОТГ розробляють проєкти, які підвищать безпеку і зручність пересування дітей до шкіл. ФОТО

  • 22 листопада, 2019 10:39
В сесійні залі Житомирської міської ради 21 листопада презентували результати аналізу шкільної мобільності, безпеки і комфорту пересування навколо навчальних закладів. Аналіз проводився у рамках проєкту «TUMI: шлях до школи», учасниками якого є 4 школи з Житомирської ОТГ: Вересівська ЗОШ, ЗОШ №8, Житомирський екологічний ліцей №24 та ЗОШ №36.

Як повідомляють «Журналу Житомира» у мерії, упродовж останніх двох місяців в рамках проєкту «TUMI: шлях до школи», шкільні комітети з мобільності (шкіл-учасників проєкту), до складу яких увійшли учні, батьки та вчителі, досліджували території навколо своїх навчальних закладів, складали маршрути, якими користуються школярі, проводили пішохідні аудити, здійснювали фото- і відеофіксацію та виявляли найбільш небезпечні місця пересування навколо своїх шкіл.

Всі школи-учасники в рамках проєкту розроблять власні плани шкільної мобільності, отримають фінансування для реалізації локальних інфраструктурних змін навколо шкіл, метою яких є підвищення безпеки пересування та розвиток сталої мобільності, також в подвір’ях шкіл-учасників будуть влаштовані парковки довгострокового зберігання велосипедів.

Експертним журі серед учасників заходу переможцем було визначено Житомирський екологічний ліцей №24, який в подальшому отримає в рамках проєкту «TUMI: шлях до школи» додаткову фінансову підтримку для облаштування шкільного двору відповідно до принципів сталої мобільності та розробленої концепції шкільної мобільності.
 

«Це своєрідне визнання перспективного напрямку розвитку Житомира і величезний кредит довіри місту і безпосередньо нашій організації, аби показати, що ми дійсно можемо робити проєкти з розвитку сталої мобільності якісно. Проєкт є дуже цікавим і потрібним місту. Основною метою цього проєкту є не лише забезпечення безпечних умов для пересування поблизу шкіл Житомирської ОТГ, розвиток сталої мобільності, а й залучення мешканців до реалізації необхідних громаді проєктів. Аби вчительський колектив, батьки та вихованці навчальних закладів зрозуміли, що до їх ініціатив дослухаються. Дякую шкільним командам-учасникам та партнерам за те, що відгукнулися і зараз берете участь в реалізації проєкту «TUMI: шлях до школи», - наголосив директор комунальної установи «Агенція розвитку міста» Житомирської міської ради Борис Пахолюк.


Проєкт «TUMI: шлях до школи» впроваджується за фінансової підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH, який надає місту грант в розмірі майже 150 тис. євро. Житомир став одним з 10 міст у світі, яке отримало грантову підтримку.



















Поділитись

Новини по темі: