26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • «Поліція стоїть в стороні та курить»: житомиряни заявляють про бездіяльність правоохоронців у питанні будівництва скандальної АЗС

«Поліція стоїть в стороні та курить»: житомиряни заявляють про бездіяльність правоохоронців у питанні будівництва скандальної АЗС

  • 21 листопада, 2019 17:58
Через постійні конфлікти між житомирянами та представниками забудовника АЗС UPG голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко зібрав 21 листопада спільну нараду. 

Крім місцевих жителів участь у ній взяли представники автозаправної станції, керівник поліції області, начальник архітектурно-будівельної інспекції та житомирський міський голова, передає Житомир лайф.

Під час цієї наради житомирянки розповіли про постійні конфлікти з працівниками охоронної фірми, яку найняли власники АЗС, та навіть погрози зґвалтуванням. За словами жінок, які прийшли на засідання, на них неодноразово нападали, вибивали з рук телефони та штовхали. А останнього разу взагалі погрожували гвалтувати жінок.
 

«На нас нападають. Нам телефони вибивають з рук. Я так розумію, що всі можуть ходити в балаклавах і робити що хочуть. Вони відкрито сказали, що всіх нас там… Ваші працівники сказали, що переловлять кожну дівчину і зґвалтують. Ми боїмося жити. Скільки ми будемо це терпіти? Ви чекаєте фактів? Хочете щоб нас переловили? Я хочу спокійно жити в своєму районі», – обурилася місцева жителька.


Мало того, жителі нарікають на бездіяльність правоохоронців, які ніби то присутні, але ніяк не реагують на «тітушок» в балаклавах. Мовляв, поки ті ображають містян, поліція стоїть в стороні та курить.

На такі звинувачення в.о. начальника поліції області запропонував постраждалим, якщо такі є, звернутися до поліції та надати відео або фото фіксацію подібних випадків. Також він акцентував увагу на тому, що поліція не може втручатися в конфлікт та займати чиюсь позицію. Натомість мають право лише охороняти громадський спокій і не допускати фізичного насилля між сторонами конфлікту.

Люди у відповідь почали звинувачувати поліцейських у тому, мовляв останні «кришують» будівництво АЗС.

Як повідомляв «Журнал Житомира», жителі мікрорайону міськмолзаводу виступають проти будівництва на проспекті Незалежності, 29 нової АЗС. 3 жовтня біля будівлі міської ради житомиряни влаштували акцію протесту проти будівництва заправки. На ситуацію відреагував Сергій Сухомлин та зазначив, що міська влада усіляко сприятиме вирішенню конфлікту. 22 жовтня протестувальники перекривали проспект Незалежності. 31 жовтня протестуючі житомиряни прийшли на сесію міської ради. Депутати проголосували за скасування містобудівних умов на земельній ділянці по проспекту Незалежності, 29, де хочуть звести автозаправку. Крім того, міськрада прийняла запропонував ТОВ «Юпіджі» укласти договори міни земельної ділянки. 20 листопада в Житомирі стався конфлікт між місцевими жителями і «тітушками», які охороняють територію навколо майбутньої АЗС.
Поділитись

Новини по темі: