29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомиру в 2020 році може не вистачити 230 мільйонів на зарплати медикам та освітянам

Житомиру в 2020 році може не вистачити 230 мільйонів на зарплати медикам та освітянам

  • 7 листопада, 2019 8:50
230 мільйонів гривень - саме стільки може не вистачити у наступному році на зарплати медикам та педагогам Житомира. Про це заявив міський голова Сергій Сухомлин після оприлюднення проєкту Держбюджету-2020.
 

"Розмір державної субвенції, який передбачений для Житомирської ОТГ: освіта – 402,3 млн гривень, медицина – 52 млн гривень. Тільки у першому кварталі на зарплату медпрацівникам не вистачає 13,6 мільйонів гривень. Ще 14 млн необхідно на медикаменти для пільговиків, зокрема на інсулін.

Зараз недостатність по зарплатах освітян становить 47,8 млн. Враховуючи вимоги постанови Кабміну №822, яка передбачає підвищення оплати праці педагогічним працівникам у 2020 році, то дефіцит субвенції складе 230,8 мільйонів гривень. Такого навантаження міський бюджет просто не витримає"
, - зазначив Сухомлин.


Тож міська рада підготувала листи до Міністерства фінансів України, Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства освіти і науки України та до народних депутатів від Житомира з проханням збільшити фінансування.

Як повідомляв "Журнал Житомира", раніше Сергій Сухомлин заявив, що в наступному році Житомир чекають серйозні фінансові проблеми через додаткові витрати, які переклали на плечі бюджету міста.



Поділитись

Новини по темі: