2 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • «Потрібно буде обирати: ремонт дороги чи зарплати медиків»: Сухомлин про фінансові проблеми, які чекають Житомир у 2020 році

«Потрібно буде обирати: ремонт дороги чи зарплати медиків»: Сухомлин про фінансові проблеми, які чекають Житомир у 2020 році

  • 1 листопада, 2019 16:58
  • 2
У наступному році на Житомир чекають серйозні фінансові проблеми через додаткові витрати, які переклали на плечі бюджета міста. Про це на своїй сторінці у соцмережі розповів міський голова Сергій Сухомлин.
 

«2020 рік буде дуже важким фінансово для Житомира у порівнянні з 2019-м. На плечі місцевих бюджетів планують перекласти ще більше витрат. Раніше нам віддали «на утримання» заклади проф.-тех освіти, зарплатню медиків і педагогів. Хоч було складно, але ми якось витягували. У проекті держбюджету на 2020 рік планується забрати з місцевого на державний рівень кошти від акцизного податку на пальне. Для міста це – 40 млн грн. 

Але і це не кінець. У червні Уряд Володимира Гройсмана схвалив постанову №560, яка встановлює граничний тариф на теплопостачання для населення у розмірі 1400 грн/Гкал (за наявності приладів обліку) та 35,21 грн (з ПДВ) за 1 кв м (без приладів обліку). Середньозважений економічно обґрунтований тариф по Україні станом на 1 травня 2019 року складає 1807 грн/Гкал. Тобто, різницю мають компенсувати з місцевих бюджетів. Мова йде про 7 млрд грн!»
, – зазначає мер Житомира.


За його словами, у Житомирі один із найнижчих тарифів на теплопостачання з-поміж обласних центрів – 1636,96 грн/Гкал. Різниця менша, ніж по Україні, але з міського бюджету доведеться додатково виділити більше 70 млн грн.
 

«Місто фактично залишається без бюджету розвитку. Потрібно буде обирати: нова школа, капітальний ремонт дороги чи зарплати медиків і вчителів... Про реконструкцію скверів, парків і стадіонів мова взагалі не йде», – повідомляє Сергій Сухомлин.


Міський голова звернувся до прем’єр-міністра України Олексія Гончарука і урядовців з проханням переглянути постанову №560.

«Переконаний, мене підтримають і решта колег-мерів», – додає Сухомлин.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Ігор Омельчук
1 листопада, 2019 21:53:10

паркур на Соборній площі треба буде обов'язково зробити.

1 листопада, 2019 22:56:42

Ви зробили вас разом))