29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • На громадських слуханнях житомиряни не підтримали підвищення вартості проїзду

На громадських слуханнях житомиряни не підтримали підвищення вартості проїзду

  • 18 жовтня, 2019 11:57
17 жовтня в сесійній залі Житомирської міськради відбулися повторні громадські слухання щодо вартості проїзду в міському громадському транспорті.

За інформацією мерії, на слуханнях зареєструвалися 34 людини, 30 з яких мали право проголосувати.

На обговорення виносилися такі проєкти рішень виконкому:
 
  1. Про затвердження умов конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Житомирі;
  2. Про встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування;
  3. Про встановлення видів та вартості проїзних квитків (пакетів) в міському громадському транспорті.

Після тривалих дискусій та обговорень громадськості з представниками виконавчих органів міської ради жоден з проєктів рішень виконавчого комітету не був підтриманий.

Нагадаємо:

4 вересня відбулися другі громадські слухання, на яких були присутні житомирські перевізники. Представники громадськості обурились і заявили, що на такі слухання перевізники взагалі не мають приходити. Громадськість залишила сесійну залу після чого перевізники одноголосно підтримали питання про встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті.

14 червня на сайті мерії було оприлюднено проект рішення виконавчого комітету. Згідно з цим проектом, вартість проїзду на міських автобусних маршрутах планують підняти до 7 гривень, в електротранспорті - до 5 гривень за поїздку.





Поділитись

Новини по темі: