20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Суд поновив на посаді чиновника Житомирської мерії, який попався на $1800 хабарі

Суд поновив на посаді чиновника Житомирської мерії, який попався на $1800 хабарі

  • 6 вересня, 2019 10:31
Євген Баренко, який був затриманий на хабарі, повернувся до роботи заступником директора департаменту реєстрації Житомирської міської ради.

Як повідомляє сайт Житомир інфо, у червні відсторонення від посади скасував суддя Корольовського районного суду м. Житомира Юрій Драч.
 

«Ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира 23 квітня 2019 року щодо обвинуваченого ОСОБА_1 (Євген Баренко – ред.) застосовано запобіжний захід у виді відсторонення від посади заступника директора Департаменту реєстрації Житомирської міської ради начальника відділу державної реєстрації речових прав строком на два місяці, до 23 червня 2019 року. Захисник Башинський С.Ф. в інтересах ОСОБА_1 подав письмове клопотання про скасування запобіжного заходу у виді відсторонення від посади. Захисник обвинуваченого ОСОБА_1 адвокат Шолодько М.М. підтримала клопотання свого підзахисного та вказала, що на даний час відпала потреба у відстороненні ОСОБА_1 від посади, оскільки відсутні будь які ризики на які вказувало слідство. Прокурор заперечив проти задоволення клопотання про скасування запобіжного заходу у виді відсторонення від посади, вважає його безпідставним», - йдеться в матеріалах суду.




Заслухавши клопотання обвинуваченого, думку прокурора, захисника, суддя вирішив, що клопотання обвинуваченого обґрунтоване та підлягає до задоволення.

В день ухвалення рішення в.о. мера Світлана Ольшанська підписала розпорядження про скасування відсторонення Євгена Баренка від посади заступника директора департаменту реєстрації Житомирської міської ради.



Як повідомляв «Журнал Житомира», Євген Баренко був спійманий «на гарячому» при отриманні 1800 доларів хабара. За таку суму він і його посередник повинні були провести реєстрацію права власності на нерухоме майно. 18 квітня мер Сергій Сухомлин розпорядився усунути з посади заступника директора департаменту реєстрації Євгена Баренко.
Поділитись

Новини по темі: