19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирі затримано чиновника міськради, який налагодив схему поборів з бізнесу

У Житомирі затримано чиновника міськради, який налагодив схему поборів з бізнесу

  • 18 квітня, 2019 8:57
  • 1
СБУ спільно з Нацполіцією викрили посадовця Житомирської міської ради, який налагодив схему отримання хабарів від підприємців. 

Оперативники спецслужби встановили, що заступник начальника одного із департаментів Житомирської мерії за посередництва свого знайомого – колишнього помічника нотаріуса – вимагає гроші від представників комерційних структур міст за реєстрацію прав власності на об’єкти нерухомого майна і видачу відповідних витягів із держреєстру, що підтверджують реєстрацію права власності. 

"Сума неправомірної вигоди залежала від кількості і складності реєстраційних дій із майном. Співробітники СБ України задокументували отримання спільниками від місцевого приватного підприємця двох "траншів" хабара по 500 американських доларів", - інформує прес-центр СБУ.

Правоохоронці затримали чиновника у робочому кабінеті одразу після передачі йому решти суми хабара – 1800 доларів США. Згодом було затримано його спільника.

Наразі у межах кримінального провадження тривають обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів справи. Чиновникам загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати відповідні посади.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

18 квітня, 2019 10:40:13

Прізвище?