20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У мерії вибачилися за пізню подачу води в будинки житомирян

У мерії вибачилися за пізню подачу води в будинки житомирян

  • 15 серпня, 2019 11:11
У Житомирі вночі 15 серпня у зв'язку з ремонтними роботами було відключено водопостачання. Поновити подачу води мали о 5 годині ранку, проте через аварія вода у місті почала з'являтися лише після 10-ї години.

Заступник мера Сергій Кондратюк зранку 15 серпня провів брифінг, під час якого вибачився за пізнє включення водопостачання.
 

«Приношу свої вибачення житомирянам за пізнє включення водопостачання та прошу із розумінням віднестися до вимушених незручностей, пов’язаних із проведенням ремонтних робіт у системі водопостачання міста», - наголосив на початку брифінгу заступник міського голови.




Сергій Кондратюк зазначив, що у місті майже 530 км водопровідних мереж, у яких більше 20 тисяч засувок. Протягом останніх 20 років у системі водопостачання не мінялися ні мережі, ні засувки. За останні 3 роки КП «Житомирводоканал» здійснив заміну майже 300 стратегічно важливих засувок. Минулого місяця прокладено 1,3 км мереж діаметром 500 мм.
 

«Саме заміна цих стратегічно важливих засувок є фундаментом для проведення подальших капітальних ремонтних робіт, основа для відсутності тих аварійних проблем, які на сьогодні маємо у місті. Дякую працівникам КП «Житомирводоканал» за самовіддану працю. Адже стан технічно застарілих засувок створює проблеми низької швидкості на падіння тиску на водопровідних мережах. Роботи виконуються в нічний час, працівники по погруддя у воді. На даний час проводяться великі роботи по прокладці мереж великого діаметру», - сказав заступник міського голови.


В ніч на 15 серпня роботи по заміні стратегічно важливих засувок проводилися на вулицях Михайла Грушевського та Івана Сльоти. Саме проблемна засувка на вулиці Івана Сльоти діаметром 600 мм створила додаткову потребу у часі на злиття води. Демонтажні та зварювальні роботи вже завершено. На даний час частина районів міста вже з водою. У найближчі години розпочнеться водопостачання в інші райони міста.

Нагадаємо, КП «Житомирводоканал» розпочав реконструкцію одного із найбільш важливих магістральних трубопроводів міста, у ході якої буде замінено 2,8 км аварійної водопровідної мережі уздовж вул. Чуднівської до вул. Шевченка.
Поділитись

Новини по темі: