29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • «Житомир не залишає напризволяще людей»: мер прояснив ситуацію з виселенням з готелю переселенців

«Житомир не залишає напризволяще людей»: мер прояснив ситуацію з виселенням з готелю переселенців

  • 7 серпня, 2019 9:38
Близько 15-ти переселенців, яких виселяють із готелю «Житомир» через приватизацію приміщення, 6 серпня прийшли під стіни Житомирської міської ради. Про це йдеться у сюжеті телеканалу UA: Житомир.

Люди розповіли, що в готелі відключили ліфт. Окрім цього, вони говорили, що у міській раді не дослухаються до їхніх вимог надати їм альтернативне житло.

Ввечері 6 серпня міський голова Сергій Сухомлин опублікував у соцмережі звернення, в якому запевнив, що Житомир не залишить напризволяще людей, які вимушені були залишити домівки та тікати від війни.

За словами мера Житомира, готель мали звільнити до 2 серпня, але за домовленістю з новим власником, відтермінували цей процес. 

На останній сесії міської ради депутати ухвалили рішення: соціально-незахищеним сім’ям виділяються кошти на компенсацію вартості оренди квартир, а решті – пропонують переселитися у гуртожиток або так само знімати житло. 

Крім того, зараз у міськраді розглядається програма, відповідно до якої держава та місто співфінансують 50/50 придбання житла для переселенців. Квартири будуть власністю міста і надаватимуться для проживання внутрішньо переміщеним особам, поки триває війна.

Публікуємо повний текст звернення міського голови Житомира Сергія Сухомлина.
 

Житомир не залишає напризволяще людей, які втекли від жахів війни. З 2014 року вони проживали у готелі «Житомир». Багато хто зараз спекулює на цій темі, тому потрібні пояснення. 

Нині у місті близько 2-х тисяч людей зі статусом внутрішньо переміщених осіб (ВПО). 

Коли в Україні розпочалася війна і вони залишили свої оселі, ми зробили все можливе, щоб забезпечити їх необхідним. Ми разом збирали дітей у школу, влаштовували в садочки, проводили наші засідання вечорами та на вихідних, щоб оперативно заселити людей і дати дах над головою. 

Ми розуміли, що війна – наша спільна біда. 

Всі ці роки надавали і продовжуємо надавати вимушеним переселенцям соціальну допомогу: вони користуються пільгами, харчування дітей у садочках та школах для них безкоштовне тощо. 

Утримання готелю «Житомир» обходилося міському бюджету у близько 1,5 млн гривень щороку. 

Про плани по його приватизації ми попереджали заздалегідь. Минулого року, коли виставляли приміщення на аукціон, зустрічалися з мешканцями і наголошували, що вони житимуть там максимум до весни. І вони на це погоджувалися. 

Готель продали. Ми мали звільнити його до 2 серпня. Але, за домовленістю з новим власником, відтермінували цей процес. 

Люди залишаться до тих пір, поки кожна з сімей не отримає нове житло! 

На останній сесії міської ради депутати ухвалили рішення: соціально-незахищеним сім’ям виділяються кошти на компенсацію вартості оренди квартир, а решті – пропонуємо переселитися у гуртожиток або так само знімати житло. 

Крім того, зараз ми розглядаємо програму, відповідно до якої держава та місто співфінансують 50/50 придбання житла для ВПО. Квартири будуть власністю міста і надаватимуться для проживання внутрішньо переміщеним особам, поки триває війна. 

Багато хто з цих людей сьогодні вже відчуває себе повноцінним членом громади. Тож, досить спекулювати на цій темі!

А міська влада продовжить підтримувати вимушених переселенців, які потребують допомоги і соціалізації, враховуючи при цьому права та інтереси решти житомирян.

 

Як повідомляв «Журнал Житомира», готель «Житомир» продали на аукціоні приватному акціонерному товариству «Фаворит Компані» за 60 млн 83 тис. 186 грн. Компанія стала єдиним учасником електронного аукціону з продажу готелю.
Поділитись

Новини по темі: