19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • «Помста за Донбас»: ректор Житомирської політехніки розповів деталі про замінування вузу

«Помста за Донбас»: ректор Житомирської політехніки розповів деталі про замінування вузу

  • 24 червня, 2019 13:24
  • 1
У Житомирі невідомі надіслали електронного листа на пошту двох житомирських вишів та повідомили про те, що у приміщенні навчальних корпусів закладено вибухівку. За словами ректора «Житомирської політехніки», такі дії можна назвати спланованою акцією зважаючи на події, які відбуваються в державі.

Як повідомляє Житомир лайф, електронні листи надіслали з країн Прибалтики, а в тексті йшлося про «помсту за Донбас».
 

«Ми отримали лист про замінування навчального корпусу на електронну пошту. Відправник по IP-адресі з однієї з країн Прибалтики, чи Литва чи Латвія. Це все що ми наразі знаємо. В нас є протокол відповідно до якого ми діємо. У разі такої ситуації ми робимо оповіщення через систему і маємо всіх евакуювати у найкоротший термін. Наразі периметр перекритий правоохоронцями. Я так розумію повідомлень про замінування декілька, а вибухотехнічна лабораторія одна. Тому наразі чекаємо їх приїзду. Якщо проаналізувати ситуацію в країні з цими повідомленнями, то є міста, у яких схожих повідомлень надходить по 30-40 в день на різні адреси, торговельні центри, університети і так далі. Тому я думаю, що це якась спланована акція, адже ми вже вдруге за останній місяць ми отримуємо таке повідомлення. При чому текст листа дуже подібний: помста за Донбас і так далі», — розповів ректор державного університету «Житомирська політехніка» Віктор Євдокімов.


Схожу позицію щодо замінування озвучили й в Житомирському національному агроекологічному університеті.

Як повідомляв «Журнал Житомира», вранці 24 червня надійшло повідомлення про замінування декількох вузів в Житомирі. Поліція провела евакуацію людей з приміщень. В даний час фахівці вибухотехнічної служби проводять ретельний огляд приміщень і навколишніх територій.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

24 червня, 2019 16:12:24

хтось хвости не хоче здавати