20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Наука/Освіта
  • Технологічний університет у Житомирі перейменували на «Житомирську політехніку»

Технологічний університет у Житомирі перейменували на «Житомирську політехніку»

  • 8 квітня, 2019 11:59
Житомирський державний технологічний університет відтепер має нову назву – Державний університет «Житомирська політехніка».

Наказ про перейменування оголосив сьогодні, 8 квітня, у Житомирі Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час зустрічі зі студентами та викладачами закладу.
 

«Студенти – це завжди рушійна сила. Так було і під час Революції Гідності, це відбувається і зараз. Дуже приємно, що у нашому університеті, крім потужного навчального процесу, є і патріотичне виховання: понад 500 студентів є учасниками АТО. Україна вибрала новий шлях – вона рухається у напрямку європейського розвитку. Саме ЖДТУ приймає особливу роль в розбудові держави. Для нас дуже важливо, щоб випускник Житомирського державного технологічного університету абсолютно зрозуміло не тільки з профілю, спеціальності, але і з назви високо сприймався у Європі, як випускник Гданської політехніки, Люблінської політехніки, Львівської політехніки, і я хочу, щоб так само сприймалася Житомирська політехніка», – зазначив Геннадій Зубко.


Нагадаємо, з 1994 року до 2003 року ЖДТУ носив назву Житомирський інженерно-технологічний інститут.

Поділитись

Новини по темі: