24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомирводоканал хоче збільшити тарифи майже вдвічі - до 32 грн за куб

Житомирводоканал хоче збільшити тарифи майже вдвічі - до 32 грн за куб

  • 3 червня, 2019 13:07
КП «Житомирводоканал» має намір у 2020 році змінити діючі тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення. Загальне підвищення становитиме 83% і 81% відповідно. Про це комунальне підприємство повідомляє на своєму сайті.
 

«На виконання постанови НКРЕКП від 30.06.2017 року №866 «Про затвердження Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», КП «Житомирводоканал» інформує про намір здійснити у 2020 році зміну діючих тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення в наступних розмірах: централізоване водопостачання – 15,35 грн/м³ з ПДВ; централізоване водовідведення – 17,11 грн/м³ з ПДВ», - інформує КП.


Підприємство пояснює, що з часу встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення відбулося зростання складових витрат вартості послуг: оплата електричної енергії, придбання реагентів та паливно-мастильних матеріалів, оплата праці та збільшенням видатків на сплату податків. 

«Крім того, у 2020 році КП «Житомирводоканал» продовжує сплату основної суми субкредиту в рамках спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту «Розвиток міської інфраструктури-2», очікувана сума до сплати у 2020 році становить 64,6 млн грн, що збільшує рівень тарифу на 16%. Фактичний рівень відшкодування економічно обґрунтованих витрат підприємства діючими тарифами за І квартал 2019 року склав: централізоване водопостачання – 74,4 %; централізоване водовідведення – 84,7 %», - зазначають комунальники.

Нагадаємо, діючий тариф з врахуванням податку на додану вартість наразі складає: централізоване водопостачання - 8,388 грн/м³, за централізоване водовідведення - 9,456 грн/м³.

Як повідомлялося, через інтенсивні опади значно погіршилася якість води в місцевих водоймищах. Навіть після очищення водопровідна вода має жовтуватий колір.
Поділитись

Новини по темі: