28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Вбивство Даринки Макарчук: суд взяв мати під варту, батькові загрожує довічне ув'язнення

Вбивство Даринки Макарчук: суд взяв мати під варту, батькові загрожує довічне ув'язнення

  • 30 травня, 2019 8:56
  • 1
Корольовський районний суд міста Житомира 29 травня ухвалив взяти під варту мати, яку підозрюють у скоєнні вбивства своєї п'ятирічної дочки. Про це повідомляється на сайті прокуратури Житомирської області.

Розгляд клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою другого підозрюваного - батькові перенесено на 30 травня. Йому загрожує довічне ув’язнення. Мати дівчинки у справі проходить співучасницею.

Крім того, Коростенська місцева прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Під час цього досудового розслідування буде дана оцінка діям посадових осіб влади та місцевого самоврядування щодо покладених на них обов'язків стосовно забезпечення прав 5-річної дитини.

Як повідомляв "Журнал Житомира", 28 травня у Головному управлінні Національної поліції в Житомирській області повідомили про вбивство 5-річної Даринки Макарчук. За інформацією правоохоронців, 27 травня до поліції надійшло повідомлення про те, що в одному із сіл Овруцького району батьки вбили свою 5-річну дитину. На місце події негайно виїхали слідчо-оперативні групи Головного управління Нацполіції в Житомирській області та Овруцького відділення ГУНП. Загибла дівчинка раніше була вилучена із своєї сім’ї і певний час проживала у прийомній родині. Однак минулого року рішенням суду була повернута біологічним батькам. Нині обоє батьків затримано. Розпочато кримінальне провадження. Виконком Житомирської міськради вимагає покарати винних у трагедії "активістів". З приводу трагедії висловився міський голова Житомира Сергій Сухомлин.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

30 травня, 2019 9:13:08

Обидвом пожиттєво!