16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Вбивство 5-річної Даринки Макарчук. Виконком зібрався на позачергове засідання і вимагає покарати винних у трагедії

Вбивство 5-річної Даринки Макарчук. Виконком зібрався на позачергове засідання і вимагає покарати винних у трагедії

  • 28 травня, 2019 15:42
  • 1
Сьогодні, 28 травня, виконавчий комітет Житомирської міської ради зібрався на позачергове засідання. Причиною стала інформацію про вбивство 5-річної дівчинки Даринки Макарчук.

Члени виконкому обговорили ситуацію та наголосили, що всі причетні до трагедії особи, в тому числі активісти, які сприяли у вилученні дівчинки з дитячого будинку сімейного типу, мають бути покарані.

"Члени виконавчого комітету міської ради одноголосно проголосували за направлення звернень на адреси Генеральної прокуратури України, Колегії суддів, Житомирської обласної державної адміністрації та Житомирської обласної ради щодо відповідного реагування на дії громадських активістів: Галини Чижової, Віктора Котенка, Олександра Коцюбка та інших осіб, які сприяли у вилученні з дитячого будинку сімейного типу та поверненні у біологічну сім’ю Даринки Макарчук, 24.10.2013 року народження", - інформує мерія.

Звернення доручено підготувати Службі у справах дітей спільно з юридичним департаментом міської ради.

З приводу трагедії висловився міський голова Житомира Сергій Сухомлин.
 

"Щойно закінчилося позачергове засідання виконавчого комітету, скликане через інформацію про вбивство 5-річної Даринки Макарчук.

Дівчинка народилася у 2013 році, вже за рік потрапила в лікарню – її побив батько. Дитина була у жахливому стані. Даринку передали в опікунську родину, де вона виховувалася три роки.

Біологічні батьки роками не цікавилися долею дівчинки, але раптом вирішили забрати дитину через суд. Язик не повертається назвати цих людей батьками…

У цьому їм допомагала ціла компанія одіозних житомирських «активістів» на чолі з Галиною Чижовою, Олександром Коцюбком і Віктором Котенком.

Вони тероризували опікунів, влаштовували скандали в міській раді, Чижова навіть намагалася викрасти дитину з дитячого садочку. Тільки після того, як завідувачка викликала поліцію, вона втекла.

У липні минулого року Даринку забрали в опікунів та передали біологічним батькам, вони живуть в Овруцькому районі. Але суд ухвалив рішення на користь матері, яка з 2009 року позбавлена прав на двох старших дітей через пристрасть до алкоголю і невиконання батьківських обов’язків.

А сьогодні ми отримали інформацію про те, що дівчинки вже 8 місяців немає серед живих...

Це страшна історія, яка не вкладається у голові. Даринка могла і далі жити у родині, де її любили, нею опікувалися і лікували. Тепер її немає.

Біологічні батьки під вартою, вони зізналися у вбивстві. А мама-опікун просить про одне – можливість поховати свою донечку по-людськи…

Всі причетні до цієї трагедії мають понести відповідальність: чиновники, працівники соціальних служб, вищезгадані «активісти».

Ми звернулися до Генеральної прокуратури України. Навіть якщо не вдасться притягнути їх до відповідальності по закону, нехай живуть з цим тягарем до кінця своїх днів", - написав мер у соцмережі.


Нагадаємо, 28 травня у Головному управлінні Національної поліції в Житомирській області повідомили про вбивство 5-річної Даринки Макарчук. За інформацією правоохоронців, 27 травня до поліції надійшло повідомлення про те, що в одному із сіл Овруцького району батьки вбили свою 5-річну дитину. На місце події негайно виїхали слідчо-оперативні групи Головного управління Нацполіції в Житомирській області та Овруцького відділення ГУНП. Загибла дівчинка раніше була вилучена із своєї сім’ї і певний час проживала у прийомній родині. Однак минулого року рішенням суду була повернута біологічним батькам. Нині обоє батьків затримано. Розпочато кримінальне провадження. 
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

29 травня, 2019 9:12:17

Мерзота. Щось подібне очікувалось від цієї банди