28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • На Житомирщині горіла цистерна з тоннами хімікатів. Небезпечні речовини в ґрунті та повітрі не виявлено - ГСЧС

На Житомирщині горіла цистерна з тоннами хімікатів. Небезпечні речовини в ґрунті та повітрі не виявлено - ГСЧС

  • 13 травня, 2019 9:50
На території колишнього підприємтсва "Олевський райагрохім" у Житомирській області сталося загоряння цистерни, у якій зберігалося близько 6 тонн хімікатів, призначених для захисту рослин Як повідомляє "Журналу Житомира" обласне управління ДСНС, подія сталася 4 травня поблизу міста Олевськ.
 

"Внаслідок цього відбувся викид в атмосферу та на поверхню ґрунту невстановленої речовини. Місцевим підрозділом ДСНС загоряння (хімічна реакція) була локалізована та проведено аварійно-рятувальні роботи по нейтралізації небезпечних хімічних речовин", - інформує Держслужба з надзвичайних ситуацій.


10-11 травня хімічна лабораторія Мобільного рятувального центру ДСНС України провела аналізи щодо вмісту небезпечних хімічних речовин у повітрі та на поверхні ґрунту.

"Проби відібрані на території самого об’єкту, а також неподалік розташованої школи та приватного сектору. За результатами експрес-аналізів наявність небезпечних хімічних речовин не встановлено. Тобто наразі загрози для населення немає", - запевняють рятувальники.

До кінця тижня Управління ДСНС України в Житомирській області надасть результати більш розгорнутого аналізу відібраних проб ґрунту поблизу цистерни.

Поділитись

Новини по темі: