25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомирська область
  • «Осушать болота, знищать села». У заповіднику на Житомирщині хочуть добувати титанову руду і бурштин - активіст

«Осушать болота, знищать села». У заповіднику на Житомирщині хочуть добувати титанову руду і бурштин - активіст

  • 15 квітня, 2019 17:22
22 квітня у столиці мають прийняти остаточне рішення щодо продажу дозволів на видобуток берилієвих руд, ільменіту, цирконію та бурштину на території Олевської ОТГ на Житомирщині. 

Про це повідомляє проект "Стоп корупції" з посиланням на місцевого активіста  Олександра Ігнатьєва.

"Цікаво те, що дозвіл на погодження продажу на аукціоні на користування надрами на одній з ділянок площею у 19 га (ділянка "Семенівська") був ухвалений рішенням Житомирської обласної ради від 10 липня 2018 року. Водночас початкова ціна лоту, за даними на сайті Prozorro, становить 30 420 гривень", - йдеться у повідомленні.

Щодо інших ділянок, то вони розташовані поблизу річки Перга в Поліському природному заповіднику. Активіст впевнений, що видобуток надр може призвести до екологічної катастрофи в регіоні.
 

"Наша влада збирається знищити заповідник. 22 квітня 2019 року Держгеонадра України планують продати 4 дозволи на видобуток берилієвих руд, ільменіту, цирконію та бурштину Олевської ОТГ. Усі ці ділянки розташовані на території заповідника – тобто це будуть кар’єри, будуть осушені болота, знищені села поблизу та знищена унікальна олевська природа. Кому ж продадуть ці дозволи? Фірмі "Пержанська рудна компанія", яка вже давно займається підготовкою документів на присвоєння родовищ", – зазначає Ігнатьєв у своєму зверненні.


Крім того, за словами активіста, подібні рішення були прийняті без участі громади та не були узгоджені з місцевими мешканцями.




Поділитись

Новини по темі: