16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Наука/Освіта
  • Пари замість уроків: як проходить навчання школярів в стінах житомирського університету. ФОТО

Пари замість уроків: як проходить навчання школярів в стінах житомирського університету. ФОТО

  • 21 лютого, 2019 15:14
Старшокласники житомирської міської гімназії №23 тимчасово навчаються у приміщеннях Житомирського державного університету імені Івана Франка. 

Як повідомляв «Журнал Житомира», на такий крок згодилися представники міської влади, керівництво вищого навчального закладу та батьки учнів школи, у зв’язку із аварійним станом одного із корпусів гуманітарної гімназії №23. 

Яким чином організовано навчальний процес у нових для школярів та педагогів гімназії стінах інформує Житомирська міськрада.
 

«Навчальний процес не змінився, він триває згідно з типовими  програми та планами, - каже педагог.- Дещо змінилася лише структура уроків, адже ми працюємо  за університетським графіком. Навчання у наших старшокласників проходить парами - за нашою системою це, по суті, два уроки. Ми постійно вдосконалюємо розклад  відповідно до нових умов. Усі вдячні університету Івана Франка за виділення аудиторій під наші класи. Багатьом дітям дійсно до вподоби таке учнівсько-студентське життя, інші - звикають. Але ми, як педагоги, робимо усе задля створення  сприятливого середовища для навчання та розвитку дітей. До слова, учнів гімназії вже запросили до участі у декількох університетських проектах», - розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи Анастасія Макарчук.


Понад 750 учнів 8-11 класів гімназії зараз навчаються чотирьох корпусах Житомирського державного університету: на фізико-математичному факультеті ЖДУ імені І. Франка навчаються учні 8-го класу,  дев’ятикласники відвідують уроки в приміщенні Природничого факультету, десяті класи розміщено в навчально-науковому інституті філології та журналістики, а 11–класники гімназії здобувають освіту в будівлі ННІ іноземної філології.

Нагадаємо, робоча група Житомирської міської ради прийняла рішення про будівництво нового корпусу для гімназії №23.













Поділитись

Новини по темі: