16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У мерії пояснили, чому дітям без щеплення від кору заборонили ходити в школи і дитсадки Житомира

У мерії пояснили, чому дітям без щеплення від кору заборонили ходити в школи і дитсадки Житомира

  • 4 лютого, 2019 16:57
  • 1
Для попередження подальшого розповсюдження кору в Житомирі комісією з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій прийнято рішення, що діти зможуть відвідувати навчальні заклади лише за наявності довідки про вакцинацію

В Житомирській міській раді зазначають, що дане рішення відповідає вимогам чинного законодавства, зокрема ст.15 ЗУ «Про захист населення від інфекційних хвороб».
 

«Кір належить до найзаразніших інфекційних захворювань. Якщо з хворою людиною контактує 10 осіб то 9 з них обов’язково захворіють. Дійсно останнім часом спостерігається один із найбільших за інтенсивністю спалахів цього захворювання. Із початку року в Україні захворіло більше 8,5 тисяч осіб. На території України вже є 6 летальних випадків, 2 з них – діти. Минулого року від ускладнень кору загинуло 16 осіб. Єдиним захистом від інфекційного захворювання є проведення вакцинації. Ми закликаємо житомирян бути свідомими і долучитися до заходів захисту населення від кору», - зазначає заступник міського голови Вікторія Краснопір.


За словами начальника управління охорони здоров’я Марії Місюрової, у 2018 році в Житомирі було зафіксовано 129 випадків захворювання на кір, тоді як лише за січень 2019 року в місті вже більше 100 пацієнтів з таким захворюванням.
 

«Для щеплення у Житомирі використовують якісну, ефективну та безпечну, вакцину КПК, що захищає одразу від трьох інфекцій - кору, паротиту та краснухи. В Житомирі, як і в інших регіонах країни є достатньо вакцин виробництва Бельгії, - наголошує Марія Місюрова. – Для того, аби вакцинуватись необхідно звернутися до Центру первинної медико-санітарної допомоги, де з понеділка до суботи проводять відповідні щеплення».


В мерії запевняють, що ці вакцини закуплено Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). Якість усіх вакцин перевірена Всесвітньою організацією охорони здоров’я. 

«Вони є якісні, ефективні і безпечні. Наразі проблема полягає лише в тому, що багато житомирян не роблять щеплення собі та своїм дітям», - додають у міській раді.

Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

5 лютого, 2019 9:42:19

Знову цей совок - потрібні їм не щеплення, а довідки)